Τα ζευγάρια που μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

family-life-kids-parentsΜια νέα αμερικανική έρευνα που μελέτησε τις ζωές 487 οικογενειών δείχνει πως τα ζευγάρια που μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών τους τείνουν να έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Την ίδια στιγμή, στις περιπτώσεις στις οποίες οι γυναίκες αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ανατροφή των παιδιών, οι άνδρες και οι γυναίκες δήλωσαν πως δεν ικανοποιούνται. Στις περιπτώσεις όπου ο άνδρας ήταν εκείνος που αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στα παιδιά του, δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο.

Η έρευνα διεξήχθη το 2006 από το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια και αφορούσε στις σχέσεις ετερόφυλων ζευγαριών. Τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση και από αυτά προέκυψε πως στις οικογένειες στις οποίες οι γυναίκες αναλαμβάνουν πάνω από το 60% της ανατροφής των παιδιών, όπως είναι το παιχνίδι και η επιβολή πειθαρχίας, η ικανοποίηση σε σεξουαλικό και συναισθηματικό επίπεδο των ζευγαριών δεν ήταν καλή.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, τα ζευγάρια δεν ρωτήθηκαν για το ποιος αναλαμβάνει τα τάισμα και το πλύσιμο των παιδιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Cary Cooper τα αποτελέσματα βγάζουν νόημα, καθώς ένας μοντέρνος άνδρας που ασχολείται περισσότερο με τα παιδιά του είναι πιθανότερο να αφιερώνει περισσότερο χρόνο και στη σχέση του.

Σε συνεργασία με την huffingtonpost.gr