Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Tae Bo: Όταν οι πολεμικές τέχνες συνάντησαν το αερόμπικ

Tae Bo: Όταν οι πολεμικές τέχνες συνάντησαν το αερόμπικ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα γυμναστικής που μπορεί να παρακολουθήσει ένα παιδί είναι το Tae Bo. Τα τελευταία χρόνια, όλο και αυξάνεται ο αριθμός των γυμναστηρίων αλλά και των σχολών πολεμικών τεχνών που ενσωματώνουν στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους, αυτού του είδους την άθληση.
Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την αθλητική δραστηριότητα που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους.

Τι είναι το Τae Bo

Το Τae Bo είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του TaeKwonDo με την αεροβική γυμναστική. Ουσιαστικά, το πάντρεμα των δύο αυτών τεχνικών συμβάλλει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης του αθλούμενου ενώ παράλληλα του χαρίζει ευεξία και ψυχική ηρεμία. Η φιλοσοφία και η τεχνική του Tae Bo δημιουργήθηκε από τον γνωστό αθλητή του ταε κβο ντο, Billy Blanks, και έγινε γνωστή ανά τον κόσμο μέσα από τις βιντεοκασσέτες με προγράμματα γυμναστικής.
Ο όρος 'Tae' αναφέρεται στο πόδι και αντιπροσωπεύει τις κινήσεις που πραγματοποιούνται με το κάτω μέρος του σώματος. Η λέξη 'Bo' αναφέρεται στα άνω άκρα και τις ασκήσεις που αυτά ασκούν.

Πώς γίνεται η πρόπονηση

Το Τae Bo εξ ορισμού είναι μια κοπιαστική και ιδιαιτέρως απαιτητική αθλητική δραστηριότητα. Οι πολεμικές τέχνες αναπτύσσουν τη δύναμη, την ταχύτητα, την ισορροπία, την ικανότητα συντονισμού και το μυϊκό έλεγχο. Η προπόνηση χαρακτηρίζεται από ένταση, ρυθμό, δύναμη, τεχνική, μα πάνω από όλα από εκρηκτική γυμναστική που παρασύρει ευχάριστα τον ασκούμενο ενώ γίνεται πάντα υπό την καθοδήγηση του ειδικού εκπαιδευτή, ο οποίος εισάγει σταδιακά τον αθλούμενο στην εκτέλεση του προγράμματος. Οι κινήσεις δίνουν ενέργεια και ρυθμό βελτιώνοντας το συντονισμό του μυϊκού συστήματος, παρέχοντας ταυτόχρονα μια εντατική προπόνηση για το καρδιαναπνευστικό σύστημα.
Το Tae Bo απευθύνεται σε όλο το ηλικιακό φάσμα υπό την προϋπόθεση ότι οι ασκούμενοι δεν πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι βασικές κινήσεις είναι η πλάγια σταυρωτή γροθιά, η εμπρόσθια γροθιά, η κυκλική γροθιά, το πλάγιο και το εμπρόσθιο λάκτισμα και τέλος το οπίσθιο λάκτισμα.
Ειδικότερα, η προπόνηση των μικρών παιδιών γίνεται μεν με εντατικούς ρυθμούς αλλά με κεντρικό της άξονα την ηλικία, την φυσική κατάσταση και την ευλυγισία των παιδιών. Στην περίπτωση των παιδιών, το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε φαντάζει ωριαίο παιχνίδι με ένταση και δυναμισμό.

Γιατί το παιδί να επιλέξει το Tae Bo;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί γονείς ακούγοντας για την εντατική προπόνηση, εκφράζουν κάποιες διαφωνίες για το αν θα πρέπει να εγγράψουν το παιδί σε αυτή τη δραστηριότητα και όχι σε κάποια άλλη. Όπως προαναφέρθηκε η ένταση και ο ρυθμός της προπόνησης είναι πάντα συναρτήσει των φυσικών και σωματικών ικανοτήτων των ασκουμένων παιδιών. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ενδυνάμωσης του πνεύματος αλλά και του σώματος του παιδιού ενώ αποτελεί ιδανική γυμναστική για υπερκινητικά παιδιά καθώς και για παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα πειθαρχίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.