Αρχική Fun Time Σπαζοκεφαλιές & Γρίφοι Τάγκραμ ή Παζλ, όπως και να τα λέγονται είναι υπέροχα!

Τάγκραμ ή Παζλ, όπως και να τα λέγονται είναι υπέροχα!

FotorCreated

Αναπτύσσουν την φαντασία και τη μαθηματική σκέψη και είναι πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, τα κινέζικα παζλ! Ας τα γνωρίσουμε!

Ένα ωραίο παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, είναι να προσπαθήσουν να φτιάξουν από χρωματιστά χαρτιά κομμένα σε γεωμετρικά σχήματα, εικόνες που γνωρίζουν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε ένα όμορφο 2ωρο;

  1. Προμηθευτείτε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και κόψτε σε 5 ισοσκελή τρίγωνα, ένα τετράγωνο και ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο, όπως βλέπετε στην εικόνα.
  2. Εκτυπώστε τις εικόνες που σας δίνουμε και μαζί με τα παιδιά φτιάξτε τα σχήματα το παζλ, εξηγώντας τους τα σχήματα και τις ονομασίες τους.
  3. Φτιάξτε αριθμούς, αντικείμενα, ζώα, αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς

 

1

Τι άλλο;

-Το τάγκραμ είναι κινέζικης καταγωγής και σκοπός του είναι να καλλιεργήσει τη μαθηματική σκέψη και ικανότητα. Στην Κίνα ήταν πολύ δημοφιλές το 18 αιώνα, κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά.

- Ο αρχικός σκοπός ήταν να φτιάξει κάποιος μια φιγούρα χρησιμοποιώντας και τα 7 κομμάτια του τάγκραμ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.