Ταξίδεψε στην Κίνα για να βρει τους γονείς του υιοθετημένου γιου της πριν χάσει το φως του

Μια μητέρα από το Seattle ταξίδεψε στην Κίνα, με την ελπίδα να βρει τους βιολογικούς γονείς του υιοθετημένου γιου της πριν χάσει εντελώς την όρασή του εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής πάθησης. Ο μικρός Bennett Sano εγκαταλείφθηκε στην ανατολική επαρχία Zhejiang της Κίνας τον Μάιο του 2012 με ένα σημείωμα που εξηγούσε ότι η οικογένειά του ήταν «πολύ κακή» για τη φροντίδα του. Το παιδί που γεννήθηκε κωφό, υιοθετήθηκε από τη Molly Sano δύο χρόνια αργότερα, η οποία τον πήρε μαζί της στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεκινήσει τη νέα του ζωή.

Η ίδια και ο σύζυγός της, που είναι επίσης κωφός, βοήθησαν το μικρό αγοράκι να μάθει να επικοινωνεί στη νοηματική γλώσσα, το οποίο αργότερα διαγνώσθηκε με το σύνδρομο Usher, μια σπάνια πάθηση που σημαίνει ότι μπορεί να χάσει την όρασή του ανά πάσα ώρα και στιγμή μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 20 ετών.

«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να δει τους βιολογικούς του γονείς με τα ίδια του τα μάτια και να δημιουργήσει πολύτιμες αναμνήσεις από εκείνους πριν χάσει για πάντα την ικανότητα να βλέπει. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλής κι ευτυχισμένος και ότι τον αγαπάμε πάρα πολύ. Του έχουμε μιλήσει για την Κίνα από τότε που τον φέραμε για πρώτη φορά στο σπίτι και επιθυμούμε να τιμήσουμε πραγματικά τη χώρα που γεννήθηκε και να του δώσουμε την ευκαιρία να συναντηθεί με την οικογένεια που του έδωσε ζωή», αναφέρει η Molly Sano, η οποία είναι επίσης μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού.

Η 36χρονη έφτασε στη Σαγκάη για να ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού των γονέων του υιοθετημένου γιου της. Ο μικρός Bennett είχε εγκαταλειφθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης Ningbo μόνο με ένα απολογητικό σημείωμα από τους βιολογικούς του γονείς, το οποίο έγραφε: «Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε πάρα πολύ φτωχοί για να τον μεγαλώσουμε». Η Sano συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και τα νοσοκομεία στην Κίνα για να εντοπίσει την οικογένεια, ενώ πρόκειται επίσης να επισκεφθεί το ορφανοτροφείο όπου ο Bennett πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. Επιπλέον, έχει επικοινωνήσει με τον καθηγητή Αγγλικών του τοπικού σχολείου για να την βοηθήσει, διαδίδοντας την ιστορία της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.