Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Ταξίδι στην  Ανάφη!

Ταξίδι στην  Ανάφη!

0.

Με πλησιέστερο νησί τη Σαντορίνη, η Ανάφη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του κυκλαδικού συμπλέγματος. Ανήκει διοικητικά στο νομό Κυκλάδων και ειδικότερα στην επαρχία Θήρας. Έχει έκταση 38,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

1

Το νησί παίρνει αργά-αργά τη θέση του στο τουριστικό «στερέωμα». Σήμερα, είναι σε θέση να παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στον ταξιδιώτη, που δεν έρχεται στην Ανάφη σαν κάποιος οποιοσδήποτε τουρίστας, αλλά συνήθως φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του παλαιού περιηγητή.

Είναι τόσο όμορφο νησί, δεν γίνεται να μην την αγαπήσετε!

2

Ανεβαίνοντας στη Χώρα…

Θα σας υποδεχτεί το λιμανάκι του Άη Νικόλα, δείχνοντας το δρόμο για τη Χώρα!

Η Χώρα είναι ο μοναδικός οργανωμένος οικισμός, τυπικός κυκλαδίτικος, με δικές του όμως αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες. Από τη Χώρα ή από το λιμάνι ξεκινούν όλες οι εξορμήσεις προς τις «κρυφές» και φανερές εξοχές του νησιού.

3

Παραλίες

Ο Μεγάλος Ρούκουνας είναι η δημοφιλέστερη αμμώδης παραλία του νησιού, από τα πρώτα κέντρα συνεύρεσης φυσιολατρών του καλοκαιριού. Είναι αρκετά εκτεταμένη (μήκος 400 περίπου μ.) και αποτελεί την κατάληξη ενός ρέματος που σχηματίζει μικρό κάμπο με ελιές και φραγκοσυκιές. Στην περιοχή υπάρχει ταβέρνα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Στα Καταλυμάτσα είναι η επόμενη μικρή ακτή, γνωστή από τα κατάλοιπα του αρχαίου λιμανιού, που βρίσκονται σπαρμένα στην περιοχή.

4

Ο Μέγας Ποταμός είναι βοτσαλωτή ακρογιαλιά.

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μικρή αμμουδιά περιβαλλόμενη από απότομα βράχια.

Δυτικά και Νότια θα συναντήσετε πολλές βοτσαλωτές ερημικές ακρογιαλιές  - Καλαγκάθι (χωρίς οδική πρόσβαση), Πράσσα, Βαγιά και Κυπαρίσσι!

5

Νησιώτικες γιορτές και πανηγύρια στην Ανάφη! Οι φορείς του νησιού διοργανώνουν κάθε Αύγουστο:

  • Αγώνες κολύμβησης στο λιμάνι
  • Εκθέσεις στη Χώρα με λαογραφικό υλικό και φωτογραφίες
  • Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στην πλατεία της Χώρας

6

Οι γιορτές στα ξωκλήσια της Ανάφης είναι πολύ σημαντικές για τους κατοίκους του νησιού. Όλοι επίσης οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σ΄αυτές, πρόκειται για σημαντική εμπειρία.

  • Του Προφήτη Ηλία στη Βρύση (20 Ιουλίου)
  • Του Αγίου Παντελεήμονα στη Βαγιά (27 Ιουλίου)
  • Του Δεκαπενταύγουστου στη Χώρα

Άλλες πληροφορίες εδώ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.