Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Ταξίδι στον κόσμο της Φαντασίας: Δέντρα και Αμαδρυάδες!

Ταξίδι στον κόσμο της Φαντασίας: Δέντρα και Αμαδρυάδες!

Nymphs

Τα δέντρα από αρχαιοτάτων χρόνων, συμβόλιζαν τη βλάστηση και τη ζωή, και είχαν σημαντικότατο ρόλο στους μύθους. Στα δέντρα άλλωστε κατοικούσαν οι Αμαδρυάδες.

Τι ήταν οι Αμαδρυάδες;

Ήταν νύφες των δασών, που γεννιούνταν κάτω από το φλοιό των δέντρων. Ο μύθος λέει πως όταν ένα δέντρο κόβεται, η νύμφη του πεθαίνει, πηγαίνει όμως σε άλλο δέντρο και τιμωρεί τον ένοχο. Οι Δρυάδες ήταν νύμφες των δασών, ενώ οι Αμαδρυάδες συνδέονταν με τα δέντρα. Τα ονόματα τους είναι Καρύα, Βάλανος, Κράνεια, Μορέα, Αίγειρος, Πτελέα κλπ., και είναι όλες κόρες του Οξύλου.

Με λίγα λόγια, οι Αμαδρυάδες μοιράζονταν τη μοίρα του δέντρου! Για το λόγο αυτό,  ο ξυλοκόπος πρέπει να σέβεται τις ικεσίες όταν ετοιμάζεται να κόψει το δέντρο και να μη μένει ασυγκίνητος, όπως ο Ερυσίχθονας, που τιμωρήθηκε σκληρά από τη θεά Δήμητρα για τη σκληρή του καρδιά.

Ας ξαναγυρίσουμε στα δέντρα.

Συνδέονται στενά με κάποιους θεούς. Για παράδειγμα ο Δίας λέγεται ότι κατοικούσε στη Δωδώνη, στις βελανιδιές της. Έδινε ζωή στα φύλλα τους και έδινε τους χρησμούς του.

Με την ίδια έννοια θεωρείται ιερή η δάφνη, ήταν το δέντρο του Απόλλωνα, η μυρτιά ήταν της Αφροδίτης και η ελιά της Αθηνάς.

Η μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες ηρώων που έγιναν δέντρα, γιατί έτσι το ήθελαν οι θεοί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.