Αρχική Fun Time Ταξίδι στον Κόσμο της Φαντασίας: Βασιλίσκος, ο ιππότης του καθρέφτη!

Ταξίδι στον Κόσμο της Φαντασίας: Βασιλίσκος, ο ιππότης του καθρέφτη!

1Σύμφωνα με τους θρύλους, γεννήθηκε από αυγό που γέννησε κόκορας! Το αυγό στη συνέχεια βρέθηκε στο στομάχι ενός φιδιού και τελικά το κλώσησε ένας βάτραχος! Τι περιπέτεια!

Ο Βασιλίσκος ήταν ένα απ' τα χειρότερα τέρατα που έχει πλάσει η φαντασία του ανθρώπου. Στις πρώτες εικόνες του έμοιαζε με ένα μικρό φίδι με λοφίο, που μπορούσε να σκοτώσει με το δηλητήριο του αλλά και με το ίδιο του το βλέμμα, καθώς πίστευαν πως μπορεί να βάλει φωτιά ή να πετρώσει κάποιον ή κάτι όταν το κοιτάει.

Κι όχι μόνο!

-Έβγαζε ένα συριγμό, που ήταν εξίσου θανατηφόρος! Λένε μάλιστα πως όποιος τον άκουγε, αμέσως πέθαινε. Μακριά!

-Κατά το Μεσαίωνα, το φαντάζονταν μεγαλύτερο, με ανάσα που μπορούσε να σκοτώσει και έναν πολύ τρομακτικό βρυχηθμό.

-Αργότερα άλλαξε για τελευταία φορά η μορφή του: υποστήριζαν πως προερχόταν από αυγό που είχε γεννήσει πετεινός και κλώσησε βάτραχος. Έτσι τελικά απέκτησε κεφάλι και σώμα κόκορα, φτερά δράκου και ουρά φιδιού.

2Έχει και τεράστια ουρά!

Τα πάντα σε αυτό το πλάσμα είναι απίστευτα, αλλά η ουρά του είναι μεγαλειώδης! Είναι πολύχρωμη, μακριά, με λέπια ψαριού, αλλά καταλήγει μυτερή στην άκρη.

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι μπορεί να καταστρέψει τα πουλιά, βάζοντάς τους φωτιά στον αέρα!

-Άλλη μια γνωστή μορφή του, αυτή που τον συναντήσαμε και στην πρώτη ταινία του γνωστού μυθιστορήματος Χάρυ Πότερ, είναι σαν ένα τεράστιο φίδι.

Πως τον πολεμάμε;

Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσει κανείς βασιλίσκο ήταν να του δείξει το είδωλό του σε έναν καθρέφτη. Αν δει τον εαυτό του σε καθρέφτη, πεθαίνει αμέσως, γιατί στέφει τη δύναμή του εναντίον του!

Άρα καταλάβαμε όλοι, ότι πρέπει να προσέχουμε πάντα! Και να έχουμε μαζί μας ένα καθρέφτη για να πολεμήσουμε το Βασιλίσκο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.