Έχουμε όρεξη για μια μακαρονάδα αλλά αυτή τη φορά δεν θα επιλέξουμε τα κλασικά μακαρόνια αλλά τις ταλιατέλες. Μάλιστα θέλοντας να κάνουμε πιο θρεπτικό το πιάτο θα το εμπλουτίσουμε με ένα παρεξηγημένο από τα παιδιά λαχανικό, τον αρακά.
Ο αρακάς είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών (χαμηλής βιολογικής αξίας) και υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό. Περιέχει αρκετό κάλιο, λίγο νάτριο, φώσφορος (σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει των οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες) και πολλές φυτικές ίνες (καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέως εντέρου). Επίσης, στον αρακά θα βρούμε σε μικρότερη αναλογία βιταμίνη C, θειαμίνη, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Υλικά:
250 γραμμάρια ταλιατέλες
3 κουταλιές βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια αρακά βρασμένο
120 γραμμάρια φέτα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πράσινες ταλιατέλες μέχρι να είναι al dente. Όση ώρα βράζουν οι ταλιατέλες τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει με το ξύσμα λάιμ και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνετε καλά, τις βάζετε σε βαθύ τηγάνι, προσθέτετε τον αρακά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με τη φέτα τριμμένη με τα χέρια σας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.