Αρχική InfoTeens Sports TeamUNICEF: Οι λάτρεις των σπορ παγκοσμίως καλούνται να δραστηριοποιηθούν για τα παιδιά

TeamUNICEF: Οι λάτρεις των σπορ παγκοσμίως καλούνται να δραστηριοποιηθούν για τα παιδιά

Η UNICEF εγκαινιάζει μια παγκόσμια πρωτοβουλία του αθλητισμού, ώστε να συμμετάσχει το κοινό στο έργο της για τα παιδιά. Οι λάτρεις των σπορ σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων δωρεάν, με την εγγραφή τους στην TeamUNICEF: Δραστηριοποιηθείτε για τα Παιδιά, ένα σύστημα που ξεκλειδώνει μια εταιρική δωρεά 5 Ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 1,39€) κάθε φορά που συμμετέχοντες ολοκληρώνουν μια διαδρομή 5 χλμ. με τα πόδια ή με αναπηρική καρέκλα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να μαζέψουν πόντους ασκούμενοι και εκπληρώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως η συμπλήρωση ενός κουίζ στην πλατφόρμα TeamUNICEF. Ο συμμετέχων με τον υψηλότερο αριθμό πόντων θα κερδίσει ένα ταξίδι, ώστε να δει από πρώτο χέρι το έργο της UNICEF στη Βραζιλία.

«Θέλουμε όλοι να μπουν στο αθλητικό πνεύμα και να δραστηριοποιηθούν για τα παιδιά για να βοηθήσουν στην αύξηση ζωτικών πόρων για το έργο της UNICEF για τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου», δήλωσε ο Gary Stahl, εκπρόσωπος της UNICEF στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 30 παιδιά και έφηβοι δολοφονούνται κάθε μέρα στη Βραζιλία. Περισσότεροι από τον ένα στους τρεις θανάτους εφήβων στη χώρα είναι αποτέλεσμα δολοφονίας, σε σύγκριση με τον ένα στους 20 θανάτους που προκλήθηκαν από ανθρωποκτονία μεταξύ του συνολικού πληθυσμού. Για τα πιο ευάλωτα παιδιά της Βραζιλίας, η έκθεση στη βία και την εκμετάλλευση είναι κοινός τόπος. Μεγάλα αθλητικά γεγονότα μπορεί να εκθέσουν αυτά τα παιδιά σε αυξημένο κίνδυνο από ειδεχθείς παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής εργασίας.

Για να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η UNICEF έχει βγάλει μια νέα έκδοση του Proteja Brasil, μια εφαρμογή (για κινητά και tablet) που επιτρέπει σε μάρτυρες και θύματα να καταγγέλλουν τη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση στις αρχές. Οι καταγγελίες σχετικά με την ώρα, την τοποθεσία και τις περιστάσεις μπορούν να υποβληθούν σε απευθείας σύνδεση και ανώνυμα.

«Η βία, κακοποίηση, οι διακρίσεις και η εκμετάλλευση είναι μια σκληρή πραγματικότητα για πάρα πολλά παιδιά. Η Proteja Brasil δίνει στον καθένα την ευκαιρία να το κάνει προσωπική του υπόθεση και να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των παιδιών και να τους προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα», δήλωσε ο Gary Stahl.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.