Αρχική Infokids Υγεία Τελικά να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας για τη γρίπη;

Τελικά να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας για τη γρίπη;

Οι προτάσεις των ελληνικών Παιδιατρικών συλλόγων είναι πως για την εποχική γρίπη πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά 6 μηνών έως 6 ετών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δηλαδή παιδιά με πνευμονοπάθειες – όπως άσθμα – καρδιοπάθειες, μεταβολικά νοσήματα συμπεριλαμβανομένου του Σακχαρώδους Διαβήτη ανοσοκαταστολή ή παιδιά που λαμβάνουν θεραπεία με ασπιρίνη για οποιονδήποτε λόγο επισημαίνει ο νεογνολόγος – παιδίατρος Αντώνιος Δαρζέντα .

Εδώ θα κάνω όμως μερικές σοβαρές επισημάνσεις. Η εποχική γρίπη δεν μπορεί να προβλεφθεί κάθε χρονιά πόσο σοβαρή μπορεί να είναι. Στο 30% των περιπτώσεων χτυπά πολύ σοβαρά άτομα χωρίς κανέναν παράγοντα κινδύνου.

Η κύρια αιτία εισαγωγής στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής ιδίως για τα παιδιά 6 μηνών – 6 ετών είναι η προσβολή τους από γρίπη. Ωστόσο αυτό δεν καταγράφεται σχεδόν ποτέ στα εξιτήρια παρά φαίνεται η επιπλοκή της ,όπως ωτίτιδα, πνευμονία κ.α. Η εποχική γρίπη είναι νόσος που προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του επίνοσου πληθυσμού.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν θα συνταχθώ με τις οδηγίες της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας η οποία συστήνει τον εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων παιδιών έως 18 ετών ανεξαρτήτως της παρουσίας σε αυτά προβλημάτων υγείας. Ο εμβολιασμός με το εποχικό αντιγριπικό πρόσφατα αποδείχτηκε πως προστατεύει σαφώς από την πνευμονία της κοινότητας γεγονός που συνάδει με αυτά που επισημάναμε πριν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Μάλιστα για φέτος το Αμερικάνικο CDC επεσήμανε πως καλό είναι να εμβολιάζεται όλος ο πληθυσμός.

Και εγώ θα επιμείνω πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται στην ηλικιακή ομάδα των 6 μηνών έως 6 ετών η οποία είναι και η πλέον ευαίσθητη ανεξαρτήτως της παρουσίας προβλημάτων υγείας. Επιπροσθέτως είναι αποδεδειγμένο πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός προστατεύει από σημαντική νοσηρότητα και συνεπώς εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τελειώνοντας να σημειώσω τη σημαντικότητα του εμβολιασμού των εγκύων με το εποχικό αντιγριπικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το οποίο αποδεδειγμένα προστατεύει όχι μόνο τις ίδιες αλλά και τα νεογνά που γεννιόνται μέσω της μεταφοράς αντισωμάτων δια μέσου του πλακούντα. Του χρόνου λοιπόν όλα τα παιδιά αντιγριπικό . Εσείς θα γνωρίζετε.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς, έτσι θα προστατεύσετε τα παιδιά από την εποχική γρίπη

5 μυστικά για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά σας

Πώς να φροντίσω το άρρωστο παιδί στο σπίτι;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.