Αρχική Νέα Τελικά τα παιχνίδια Lego περιορίζουν τη φαντασία των παιδιών;

Τελικά τα παιχνίδια Lego περιορίζουν τη φαντασία των παιδιών;

lego-kid4Αντικείμενο έντονης διαφωνίας έχουν γίνει τα αγαπημένα παιχνίδια Lego των παιδιών, ύστερα από τις κατηγορίες ότι περιορίζουν τη φαντασία των παιδιών.

Πολλοί bloggers και γονείς ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το γεγονός ότι οι τα πακέτα Lego που προϋποθέτουν την κατασκευή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, συνοδεύονται από αυστηρές οδηγίες που το παιδί είναι αναγκασμένο να ακολουθήσει. Θεωρούν ότι στερούν τη χαρά και τη φιλοδοξία από τα παιδιά που ανοίγουν με λαχτάρα τη συσκευασία και επιθυμούν να δημιουργήσουν κάτι με βάση τη δική τους φαντασία.

Η συζήτηση επί του θέματος ξεκίνησε από τον Βρετανό blogger Chris Swan και αναδείχθηκε από το BBC. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι «το μονοδιάστατο αποτέλεσμα μιας κατασκευής, για το οποίο το παιδί έχει κοπιάσει, ενθαρρύνει τη διατήρηση και όχι την καταστροφή και την εκ νέου κατασκευή, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι λιγότερο εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Lego αρνήθηκε το γεγονός ότι τα παιχνίδια δεν επιτρέπουν στα παιδιά να είναι δημιουργικά. «Τα παιδιά εξακολουθούν να παίρνουν τα τουβλάκια και να τα συνδυάζουν παρά τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις περισσότερες φορές, άλλωστε, τα τουβλάκια καταλήγουν σε μεγάλα κουτιά και τα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ξανά και ξανά σε διαφορετικές εκδοχές, πράγμα το οποίο προάγει τη φαντασία τους».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.