Τέλος για τα ολοήμερα σχολεία;

Heiwa_elementary_school_18

Η εγκύκλιος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου για «σημειακά κενά» στα ολοήμερα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων καλούνται να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα.

Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, δημιουργώντας πανικό στις οικογένειες εκείνες που λόγω εργασίας υπολόγιζαν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο αργότερα.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «προκειμένου να στελεχωθούν τα δημοτικά σχολεία για την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, με το αναγκαίο προσωπικό σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70, καλούνται οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής να στελεχώσουν με το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού των εκπαιδευτικών ΠΕ70 τις τάξεις του Πρωινού Προγράμματος, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται μόνο έναν ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των μη ΕΑΕΠ και κανέναν ΠΕ70 ΓΙΑ ΤΟ Ολοήμερο πρόγαμα των ΕΑΕΠ». Ο ΠΕ70 είναι ο δάσκαλος. Στη συνέχεια καλούνται «να δηλώσουν εντός της ημέρας στις οικίες Δ/νσεις Π.Ε. τα κενά σε ΠΕ70 και αντίστοιχα τις υπεραριθμίες σε ΠΕ70» λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω.

Οι γνωρίζοντες πάντως δηλώνουν πως με βάση τα παραπάνω, το πιθανότεροο είναι να λειτουργήσουν φέτος ελάχιστα ολοήμερα τμήματα με τους δασκάλους, από την πλευρά τους, να αγωνιούν για το πού θα βρεθούν για να καλύψουν θέσεις.