Τέλος στα “μουσικά διαλείμματα” στο 1ο Δημοτικό Πεύκης – Γιατί πάρθηκε ξαφνικά αυτή η απόφαση

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης είναι ένα από τα σχολεία που έχουμε ξεχωρίσει μέσα από τη στήλη μας “Τα Νέα των Σχολείων καθώς οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και γενικότερα τα project που λαμβάνουν χώρα εντός του το καθιστούν ένα από αξιοζήλευτα δημόσια σχολεία της χώρας.

Μια από τις δράσεις που είχαμε ξεχωρίσει στο σχολείο ήταν τα διαλείμματα μετά μουσικής. Τα τελευταία τρία χρόνια την ώρα που οι μαθητές προαυλίζονται από τα μεγάφωνα ακούγονται υπέροχες μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν. Πρόκειται για μια δράση που αγκάλιασαν ιδιαιτέρως οι μαθητές και είναι άκρως  διαδεδομένη στα σχολεία του εξωτερικού καθώς “ξυπνά” ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές , μειώνει το άγχος που δημιουργείται πολλές φορές μέσα στην τάξη, ελαχιστοποιεί την επιθετικότητα των μαθητών αλλά και τα ατυχήματα που γίνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Γιατί σίγησε η μουσική στο σχολείο;

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε χθες από μητέρα του σχολείου ότι τα μουσικά διαλείμματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς όπως τους ενημέρωσε ο Διευθυντής οι μελωδίες και τα τραγούδια ενοχλούσαν την πλειοψηφία των δασκάλων που εισηγήθηκαν την παύση της μουσικής. Η πρόταση των δασκάλων έγινε αποδεκτή και τα διαλείμματα του σχολείου ακολουθούν την τακτική που ακολουθείται σε όλα τα σχολεία.

Δυστυχώς, η χαρά και η απόλαυση των μαθητών δεν φαίνεται να συγκινεί τους δασκάλους που ενοχλήθηκαν από όμορφες μουσικές και μελωδίες που διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντες των παιδιών, καλλιεργώντας μια γενιά μουσικόφιλων με γούστο.

Η μουσική που σπάει τη μονοτονία, δίνει χρώμα στα γκρίζα κτήρια, δένει αρμονικά με τις νεανικές φωνές και δίνει μια άλλη πινελιά στο σχολικό περιβάλλον ήταν τόσο ανυπόφορη; Μήπως οι δάσκαλοι να το ξανασκεφτούν;