Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Τέλος στις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών βάζει το Υπουργείο Παιδείας

Τέλος στις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών βάζει το Υπουργείο Παιδείας

assets_LARGE_t_193761_54028356Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καταργεί με επικείμενο νομοσχέδιο το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δημοσιεύτηκε το 2014 που προέβλεπαι τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών αφορά όσους θεωρούνται υπεράριθμοι και δε συμπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Σύμφωνα με το ΠΔ που καταργείται οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης και συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ανά ειδικότητα. Μετά την ένταξή τους στους πίνακες, οι ολικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολείων, οι οποίες δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν περισσότερα από τρία σχολεία ή δύο ομάδες σχολείων. Εάν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεσή τους στην ίδια θέση ισοβαθμούν, προηγείται ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγου και για λόγους εντοπιότητας. Οι οριστικοί πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης κυρώνονται το αργότερο έως 15 Ιουνίου εκάστου έτους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.