Αρχική Περιβάλλον Τέλος τα νούμερα με ελέφαντες για το μεγαλύτερο τσίρκο των ΗΠΑ

Τέλος τα νούμερα με ελέφαντες για το μεγαλύτερο τσίρκο των ΗΠΑ

imerisia_LARGE_t_942_43998994Το τσίρκο Ringling Bros. and Barnum & Bailey, το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, σχεδιάζει να βγάλει από τις παραστάσεις του όλα τα νούμερα με ελέφαντες μέχρι το 2018, λόγω των σφοδρών επικρίσεων που δέχεται από οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Η εταιρεία Feld Entertainment στην οποία ανήκει το τσίρκο ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι τα ζώα θα μεταφερθούν και θα ζήσουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Ελεφάντων, στην κεντρική Φλόριντα.

photo-11
Στελέχη της εταιρείας είπαν στο πρακτορείο ότι η απόφασή τους δεν σχετίζεται με την κριτική που δέχονται από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων, όμως παραδέχτηκαν ότι πολλοί καταναλωτές δεν αισθάνονται άνετα σε ένα τσίρκο που περιοδεύει με ελέφαντες. Επιπροσθέτως, ορισμένες πόλεις έχουν απαγορεύσει τη χρήση ελεφάντων για την ψυχαγωγία του κοινού.

Οι ελέφαντες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σόου που δίνει το τσίρκο εδώ και έναν αιώνα. Τα νούμερα στα οποία πρωταγωνιστούν άλλα ζώα δεν πρόκειται να καταργηθούν.
Σύμφωνα με το AP, η Feld εκτρέφει το μεγαλύτερο κοπάδι ασιατικών ελεφάντων στη Βόρεια Αμερική.

circus-elephants


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.