Τέμπη: Θρίλερ με την 23χρονη Εριέττα που αγνοείται μετά το δυστύχημα – «Υπάρχει το ενδεχόμενο της σταχτοποίησης»

Μία 23χρονη κοπέλα, η Εριέττα, αγνοείται μετά τη σύγκρουση του επιβατικού με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, εκεί όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες ήταν και οι τραυματίες.

«Ίσως η σορός να έχει απανθρακωθεί τόσο που να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί»

Στοιχεία για τη νεαρή δεν έχουν βρεθεί ούτε στη λίστα των νεκρών, αλλά ούτε των τραυματιών, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να μοιράζεται τις δικές του σκέψεις γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Πρώτα από όλα, όταν αναπτύσσεται μεγάλη κινητική και θερμική ενέργεια, σημαίνει ότι κάποια από τα σώματα είχαν διαμελιστεί και κάποια από αυτά ήταν σε μεγάλη απόσταση από το τρένο. Κατά δεύτερον, κάποια σώματα που ήταν στην πηγή της θερμότητας έχουν απανθρακωθεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια περίπτωση να έχει απανθρακωθεί η σορός σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να βρεθεί κανένα στοιχείο», δήλωσε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων και εξήγησε:

«Μας έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πυροσβέστες ότι είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000βαθμοί κελσίου. Για να καταλάβετε, όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μπαίνουν στις περίπου 850 βαθμούς. Λιγότερο δηλαδή από τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την ημέρα».

«Υπάρχει το ενδεχόμενο της σταχτοποίησης»

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Έχει ταυτοποιηθεί ότι ήταν στο τρένο. Μπορεί να έπαθε αυτό που λέμε σταχτοποίηση»

Συντετριμμένοι οι γονείς της

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Η Εριέττα σπούδαζε αρχιτέκτονας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τη νύχτα του δυστυχήματος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Διαβάστε επίσης:

Σχ.χρ. 2023-24: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία – Η λίστα με όλα τα σχολεία

Λάρισα: Θρίλερ με το νεκρό μωρό – «Δεν ξέρουμε τον πατέρα, αυτή πήγαινε στα πρόβατα. Εγώ το έθαψα» λέει ο αδερφός

Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν – «Είχαν μαρτυρικό θάνατο όσοι βρίσκονταν στο τρένo»,