Αρχική InfoMommy Νέα Τεράστιο λάθος: Νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα

Τεράστιο λάθος: Νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ιατρικό λάθος έκανε νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό από το neakriti.gr.

Tην περασμένη Παρασκευή 21/6 η εν λόγω νοσηλεύτρια είχε βραδινή βάρδια. Τότε έκανε ένεση σε έγκυο που νοσηλευόταν με σύριγγα, την οποία όμως είχε νωρίτερα χρησιμοποιήσει σε καρκινοπαθή! Η γυναίκα με καρκίνο νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας της εγκύου, η νοσηλεύτρια αντί να πάρει στα χέρια της τη γεμάτη σύριγγα, αφηρημένη, πήρε ξανά την άδεια και χρησιμοποιημένη και έβαλε τη βελόνα στην κοιλιά της εγκύου. Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, τρομοκρατήθηκε και φοβήθηκε, όπως ήταν φυσικό, ότι κάποια ασθένεια, θα μπορούσε να μεταδοθεί τόσο στην ίδια όσο και στο έμβρυο που κυοφορεί.

Τα καλά νέα είναι, ότι άμεσα υποβλήθηκε σε ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές. Ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου για χρονικό διάστημα 6 μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή.

Έπειτα από το επικίνδυνο αυτό συμβάν διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η εργαζόμενη κλήθηκε να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

πηγή: neakriti.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.