Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Τεράστιος ο τζίρος των παράνομων φροντιστηρίων

Τεράστιος ο τζίρος των παράνομων φροντιστηρίων

assets_LARGE_t_193761_53964331Αίτημα για τη δημόσια ανάρτηση του μητρώου οικοδιδασκάλων κατέθεσε πρόσφατα, στο υπουργείο Παιδείας, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) προκειμένου να ανακοπεί η παραοικονομία που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Αμπατζίδης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 32ου συνεδρίου «Μαθαίνω να μαθαίνω-Το παγκόσμιο φροντιστήριο ιχνηλατεί το μέλλον της εκπαίδευσης» που πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Τουρκία και την Κύπρο και στο επίκεντρό του θα βρεθούν τα προβλήματα των φροντιστηρίων σε όλη την υφήλιο.

Μεγάλη «πληγή» πάντως για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ.Αμπατζίδη, εξακολουθεί να είναι τα μη αδειοδοτημένα από το υπουργείο Παιδείας φροντιστήρια αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

«Πλέον, είναι ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο της παραπαιδείας με τα “μαύρα” φροντιστήρια καθώς υπολογίζουμε ότι ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από τα νόμιμα φροντιστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αμπατζίδης. Ωστόσο, ακόμη και αν γίνουν καταγγελίες για παράνομα φροντιστήρια, οι ποινές που προβλέπονται είναι, σύμφωνα με τον κ.Αμπατζίδη, «πενιχρές» ενώ, «ο νέος νόμος δεν προβλέπει καμία ποινή σε όσους λειτουργούν φροντιστήρια χωρίς άδεια».

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, θα απασχολήσει και τους ομιλητές στο προσεχές συνέδριο όπου θα κατατεθεί και πρόταση για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου υποστηρικτικής διδασκαλίας.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ελπίζουμε ότι θα καταρρεύσει και ένας μύθος, ένα στερεότυπο, μια φράση χιλιοειπωμένη από πολιτικούς και δημοσιογράφους, ότι δηλαδή "φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ.Αμπατζίδης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.