Αρχική Νέα Τέρμα οι ασκήσεις για το σπίτι και τα μικρά διαλείμματα σε σχολείο θηλέων στη Βρετανία

Τέρμα οι ασκήσεις για το σπίτι και τα μικρά διαλείμματα σε σχολείο θηλέων στη Βρετανία

little-girl-boarding-schoolbusΣε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις μαθήτριές του να αποφύγουν το άγχος και την κατάθλιψη που σχετίζεται με τις σχολικές επιδόσεις, το δημόσιο σχολείο θηλέων Cheltenham Ladie's College στη Βρετανία πρόκειται να καταργήσει τις ασκήσεις για το σπίτι και στην θέση τους να προσθέσει μαθήματα διαλογισμού. Ακόμα, οι μαθήτριες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μεγάλους περιπάτους μεταξύ των μαθημάτων, ύστερα από απόφαση της διευθύντριας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η διευθύντρια, Eve Jardine-Young, θεωρεί πως η ψυχική υγεία των μαθητριών της είναι εξίσου σημαντική με τις επιδόσεις τους και πρόκειται να λάβει σημαντικά μέτρα ώστε να μειωθούν τα περιστατικά ψυχικών νοσημάτων σε εφήβους.

«Έχουμε δημιουργήσει αυτή την επιδημία άγχους ως κοινωνία και αν είναι υποχρέωσή μας ως εκπαιδευτικοί να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνατότητες να υπονομεύσουμε τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε το να αγνοούμε το συγκεκριμένο θέμα ή να μην του δίνουμε ιδιαίτερη αξία δείχνει ιδιαίτερη ανευθυνότητα», εξηγεί η διευθύντρια.

Από τον Σεπτέμβριο οι μαθήτριες του παλιού αυτού σχολείου θα παρακολουθούν εβδομαδιαία μαθήματα διαλογισμού και θα έχουν τον διπλάσια διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων, ώστε να μπορούν να περπατούν ήρεμα στους σχολικούς διαδρόμους και να μην τρέχουν αγχωμένες προκειμένου να προλάβουν το επόμενο μάθημα. Ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μια μέθοδος εκμάθησης που ακολουθείται κυρίως σε Πανεπιστημιακά Ιδρυμάτων, κατά την οποία οι μαθητές μελετούν τα μαθήματά τους πριν την παράδοση και όχι μετά από αυτή.

Σε συνεργασία με τη Huffigtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.