“Θα φορούν όλα τα παιδιά μάσκες; Αλλιώς τι; Πρόστιμο; Θα το κόψει ο δάσκαλος;”: Ένας δημοσιογράφος και μπαμπάς αναρωτιέται

Λίγες ώρες πριν τις οριστικές ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας, αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μεγάλο προβληματισμό και αμέτρητα ερωτήματα έχουν δημιουργήσει στους γονείς τετελεσμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως π.χ. η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, καθώς και η χρήση μάσκας, ακόμα και από μαθητές Δημοτικού.

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών στην εφηβεία κ. Νίκος Μάστορας, με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook θέτει κάποια από τα ερωτήματα αυτά επί τάπητος και είμαστε σίγουροι, ότι πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί του:

“Ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν με όλα τα παιδιά στις τάξεις. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλές τάξεις-κονσέρβες, με 25+ μαθητές.

Ανακοινώθηκε και εκτεταμένη χρήση μάσκας. Αλλά όχι αν θα είναι και υποχρεωτική, για όλα ή για τα μεγαλύτερα παιδιά, συνεχώς η μόνο στις τάξεις. Μένει να διευκρινιστεί. Βασικές, μεταξύ πολλών, απορίες:

Αν δεν είναι υποχρεωτικές, θεωρούν ότι δεν κολλάει μέσα στην κονσέρβα με 25+ παιδιά χειμώνα με κλειστά παράθυρα; Δεν θα είναι εγκληματικό αυτό; (Μια από τις πρώτες αποφάσεις Κεραμέως ήταν να αυξήσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Ώστε να μειώσει ωτις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και υποδομές. Και τώρα;)

Αν πάλι είναι υποχρεωτικές, θα τις πληρώνει το κράτος τις μάσκες; Και θα τις φοράνε όντως τα παιδιά; Όλα; Αλλιώς τι; Πρόστιμο; Θα το κόψει ο δάσκαλος; Επαρκούν οι εκπαιδευτικοί για να φροντίζουν και τα υγειονομικά; Θα φορούν μάσκες; Θα παραδίδουν φορώντας τες;

Μπορώ να συνεχίσω για πολύ με τέτοιες απορίες, αλλά όσοι είστε γονείς με παιδιά στο σχολείο καταλαβαίνετε. Ετοιμαστείτε για μεγάλες δόξες.

Update: Με ειδοποιούν απ το κοντρόλ ότι η υπουργός είπε ότι θα είναι υποχρεωτική για όλους κι αναμένεται να αποφασιστεί από ποια ηλικία.”