Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης «Θα καταφέρω ποτέ να περάσω την πόρτα αυτών των σχολείων κρατώντας από το χέρι το δικό μου παιδί;»: Η ιστορία εξωσωματικής της Δήμητρας

«Θα καταφέρω ποτέ να περάσω την πόρτα αυτών των σχολείων κρατώντας από το χέρι το δικό μου παιδί;»: Η ιστορία εξωσωματικής της Δήμητρας

Sarah-Broadfield-from-Warrington«Γεννήθηκα στις 13.5.1969 και παντρεύτηκα στις 11.10.1987. Άρχισα να ανησυχώ από πολύ νωρίς, μόνο έξι μήνες άφησα να περάσουν και ζήτησα από το σύζυγο μου να πάμε σε ένα γιατρό. Ήθελα πάρα πολύ ένα μωράκι και η διαίσθηση μου έλεγε πως δεν κάνω λάθος που από τόσο νωρίς ανησυχώ που δεν έμεινα έγκυος. Όταν πήγαμε στον γιατρό εκείνος μας είπε πως είναι πολύ νωρίς για να ανησυχούμε. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον ενάμισι με δύο χρόνια. Τότε θα καταλάβαινε αν είχαμε όντως κάποιο πρόβλημα.

Περίμενα ακόμα έξι μήνες και αφού δεν έμεινα έγκυος και συμπληρώθηκε ένας χρόνος πήγα σε κάποιον άλλο γιατρό. Ήταν πολύ οδυνηρό για μένα όπως και για κάθε κοπέλα που θέλει να μείνει έγκυος, κάθε μήνα να εύχεται να έχει συλλάβει, αλλά μετά να διαπιστώνει πως ακόμα ένας μήνας έφυγε χωρίς να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο, τόσο εκείνης όσο και του συζύγου της.
Άρχισα τότε να κάνω διάφορες εξετάσεις αλλά δυστυχώς κάθε φορά και σε κάθε γιατρό δεν υπήρχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή δημιούργησα ένα τετράδιο που μέσα έγραφα το όνομα του γιατρού, τις εξετάσεις με τα αποτελέσματα τους καθώς και όλα τα φάρμακα που πήρα. Κάθε φορά το έπαιρνα μαζί μου για να ξέρει ο κάθε γιατρός τι μου έκανε ο προηγούμενος ούτως ώστε να μην μου επαναλαμβάνουν τις ίδιες θεραπείες. Ένιωθα σαν πειραματόζωο πολλές φορές στα χέρια τους, καθώς καμία θεραπεία δεν βοήθησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση. Αρχίσαμε με τοποθετήσεις και αφού ακολούθησαν επτά αποτυχημένες εξωσωματικές, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα μωρό. Μόνο η παρουσία ενός μωρού θα με έκανε να ξεχάσω όλα όσα πέρασα. Όλος αυτός ο πόνος και ένα αιώνιο «γιατί» στριφογύριζαν στο μυαλό μου. Συχνά ερχόντουσαν στη μνήμη μου όλα όσα βίωσα στο παρελθόν και με έκαναν να κλείνομαι όλο και περισσότερο στον εαυτό μου.

Όταν πήγαινα σε κάποια παιδικά γενέθλια ή ακόμα και σε ένα φιλικό σπίτι που συζητούσαν τα προβλήματα των παιδιών τους και έλεγαν για το σχολείο τους, ερχόμουν στο σπίτι και για να μη με βλέπει ο άντρας μου κλεινόμουν στο μπάνιο. Άνοιγα τη βρύση για να μην μπορεί να με ακούει που έκλαιγα ασταμάτητα. Όταν άρχισα τις εξωσωματικές πριν από τόσα χρόνια ο κόσμος δε γνώριζε και πάρα πολλά. Με ρωτούσαν διάφορα και το αποτέλεσμα ήταν να βάζω τις περισσότερες φορές τα κλάματα. Ακόμα και ο πνευματικός μου ήταν εναντίον σε αυτό που έκανα και αυτός ήταν ένας λόγος που με έκανε να υποφέρω περισσότερο. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω όλες εκείνες τις ενέσεις καθώς και τις μέρες της αναμονής. Μέχρι το αποτέλεσμα κάθε φορά η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει. Η αναμονή ήταν ένα μεγάλο βάσανο και όταν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό ήταν σαν να βίωνα ένα θάνατο. Ακόμα και στην διαδικασία της υιοθεσίας δεν είχα ηρεμίσει. Αν και όλα πήγαιναν καλά και μας είχαν εγκρίνει για να υιοθετήσουμε ένα μωράκι. Δουλεύαμε και οι δύο με μοναδικό σκοπό να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα απαιτούμενα χρήματα για να αρχίσουμε την διαδικασία. Άρχιζα τις εξωσωματικές κάθε φορά που είχαμε τα χρήματα.

Αν και αρκετές φορές ένιωθα πως μας εκμεταλλεύονταν οικονομικά αφού τις περισσότερες φορές μας ζητούσαν υπερβολικά ποσά. Μέσα στην απόγνωση μας, μαζί με άλλα ζευγάρια ετοιμάσαμε μια επιστολή στους τότε υπουργούς Οικονομικών και Υγείας. Τους παρακαλούσαμε να βοηθήσουν ώστε να μπορούν να γίνονται στα κρατικά νοσοκομεία εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Τους παρακαλούσαμε να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το νόημα της ζωής: ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.
Δε με ένοιαζε καθόλου το γεγονός ότι δεν είχα καθόλου έπιπλα μέσα στο σπίτι μου και πως θα χρειαζόταν να δουλεύω μια ζωή, αλλά σκεφτόμουν και όλα εκείνα τα ζευγάρια που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν καμία προσπάθεια σε ιδιωτικές κλινικές.

Στο μεταξύ μετά την έγκριση υιοθεσίας, μια φίλη μου με έπεισε πως έπρεπε να κάνω ακόμα μια προσπάθεια με εξωσωματική σε ένα πολύ καλό γιατρό. Ήταν πραγματικά πολύ καλός, με έκανε να νιώσω ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Αυτό βοήθησε πάρα πολύ στη ψυχολογία μου. Τότε ολόκληρη η παρέα μας αποτελείτο από επτά ζευγάρια. Και οι επτά γυναίκες καταφέραμε στο συγκεκριμένο γιατρό να μείνουμε έγκυες. Είχε απόλυτο δίκαιο η φίλη μου, σε εκείνην οφείλω όλη την ευτυχία που ακολούθησε αλλά και στον ίδιο το γιατρό.

Κατάφερα με αυτή τη τελευταία προσπάθεια και μετά από έντεκα χρόνια γάμου να μείνω έγκυος. Σταματήσαμε την διαδικασία της υιοθεσίας και μετά από εννέα μήνες χαράς και ευτυχίας, ήρθε η γέννηση των δίδυμων αγοριών μου. Το θαύμα έγινε και γέμισε το σπίτι μου με ευλογία. Σήμερα 12 χρόνια μετά, αν και όλα όσα πέρασα άφησαν το σημάδι τους, είμαι πραγματικά ευτυχισμένη. Δεν χρειαζόταν πια να στέκομαι και να κλαίω έξω από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Έπαψα να ρωτώ τον εαυτό μου «Θα καταφέρω ποτέ να περάσω την πόρτα αυτών των σχολείων κρατώντας από το χέρι το δικό μου παιδί;», «Θα μπω άραγε ποτέ μέσα για να δω τη δασκάλα του δικού μου παιδιού;» Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να καταφέρω να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου! Τον ευχαριστώ».

Πηγή: http://maxhnews.com/

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα

«To δικό μου θαύμα»: Μια αναγνώστρια αφηγείται την περιπέτεια της εξωσωματικής, μέχρι να γίνει μανούλα

Πότε γερνάει το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας;

Υπάρχει άλλη λύση εκτός από την εξωσωματική γονιμοποίηση;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter