Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Θα μπορέσω να ξαναμείνω έγκυος μετά από αποκατάσταση κήλης με τοποθέτηση πλέγματος;

Θα μπορέσω να ξαναμείνω έγκυος μετά από αποκατάσταση κήλης με τοποθέτηση πλέγματος;

14000232_45pregnant-and-toddler"Μετά την τρίτη εγκυμοσύνη με καισαρική, απέκτησα μια κήλη την οποία θα αποκαταστήσω με τοποθέτηση πλέγματος. Θα μπορέσω να ξαναμείνω έγκυος;"

Απαντά ο Δρ Ντίνος Μαυρομουστάκης M.D. Μαιευτήρας / Γυναικολόγος

Δεν διευκρινίζετε κατά πόσον και οι τρεις εγκυμοσύνες σας ολοκληρώθηκαν με καισαρική τομή. Σε αυτή την περίπτωση, αποθαρρύνεται η γυναίκα να προχωρήσει σε τέταρτη εγκυμοσύνη, διότι οι ουλές που υπάρχουν στο τοίχωμα της μήτρας, μπορεί να το έχουν εξασθενήσει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα οι πιέσεις που θα εξασκούνται από το κύημα σε μια τέταρτη εγκυμοσύνη, να διακινδυνεύσουν να προκαλέσουν ακόμα και ρήξη της μήτρας, με δυσάρεστα αποτελέσματα τόσο στην μητέρα, όσο και στο έμβρυο. Αν η καισαρική τομή, αφορούσε την τελευταία μόνο εγκυμοσύνη, και η κήλη είναι “μετεγχειρητική”, παρατηρήθηκε δηλαδή στην ουλή της καισαρικής, τότε πιστεύω ότι το πλέγμα που θα τοποθετηθεί, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, στην περίπτωση που η νέα εγκυμοσύνη χρειασθεί να ολοκληρωθεί με καισαρική τομή, πράγμα που είναι νομίζω πάρα πολύ πιθανόν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.