Θα σταματούσες αν έβλεπες αυτό το κοριτσάκι στο δρόμο; Το νέο κοινωνικό πείραμα της Unicef

«Τι θα έκανες αν έβλεπες ένα μικρό κορίτσι στο δρόμο;». Αυτή την ερώτηση θέτει σε όλους μας η Unicef με το πρόσφατο κοινωνικό της πείραμα. Σε αυτό, ένα 6χρονο κοριτσάκι, ηθοποιός, ντύνεται αρχικά με όμορφα ρούχα και στη συνέχεια με βρώμικα. Το βίντεο, δείχνει την αντίδραση του κόσμου και στις δύο περιπτώσεις και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά.

Screen Shot 2016-06-30 at 11.08.52

Το πείραμα, που γυρίστηκε στους δρόμους της Τζόρτζια, δείχνει την μικρή Ανάνο να φορά κομψά και καθαρά ρούχα ενώ περαστικοί σταματούν για να της προσφέρουν βοήθεια ή για να τη ρωτήσουν αν χάθηκε. Μόλις όμως η μικρή μεταμφιέζεται σε ένα φτωχό και βρώμικο παιδί, οι ξένοι δεν θέλουν καν να την πλησιάσουν.

Θέλοντας να επεκτείνουν το κοινωνικό πείραμα, οι παραγωγοί μετέφεραν τα γυρίσματα σε ένα εστιατόριο εμπορικού κέντρου.Εκεί, όταν η μικρή προσέγγιζε τα τραπέζια των πελατών, εκείνοι έδειχναν να είναι φιλικοί μαζί της, ενώ αρκετές μητέρες την αγκάλιασαν, σαν να είναι η κόρη τους. Όταν όμως άρχισε να τους πλησιάζει με βρώμικα ρούχα, αρκετοί πελάτες τραβούσαν κοντά τους τις τσάντες τους και απέφευγαν να την κοιτάξουν στα μάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό πείραμα έληξε όταν ένας άνδρας ζήτησε από κάποιον σερβιτόρο να διώξει το κορίτσι από το τραπέζι του, με αποτέλεσμα η Ανάνο να τρέξει κλαίγοντας προς την έξοδο.

«Κάθε μέρα, εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σπρώχνονται στο περιθώριο και στερούνται ό,τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν», είναι το σχόλιο της Unicef στο τέλος του βίντεο.