Αρχική Infokids Υγεία Θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας - Οι γονείς μοιράζονται τις φωτογραφίες για να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση

Θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας - Οι γονείς μοιράζονται τις φωτογραφίες για να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση

Συγκλονιστικές φωτογραφίες μοιράστηκαν βρετανοί γονείς, που έχασαν το παιδί τους ηλικίας 2 χρονών από μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Πάνω από 250.000 υπογραφές με αίτημα στη βρετανική κυβέρνηση να διατίθεται το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β σε όλα τα παιδιά έως 11 ετών, καθώς η κυβέρνηση χορηγεί το εμβόλιο μόνο σε νεογέννητα 2 έως 5 μηνών.

meningitis-2_3576651c

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, το βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) διαθέτει το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε όλα τα παιδιά ηλικίας 2, 3 ή 4 μηνών σε σχήμα 3 ή 2 δόσεων, ανάλογα με την ηλικία. Ωστόσο, οι γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να πληρώσουν για το εμβόλιο.
Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας δεν συνταγογραφείται το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, καθώς βρίσκεται εκτός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για κάθε ηλικία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.