Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca: «Ήταν υγιέστατη» λέει ο σύζυγός της

Προβληματίζει ο θάνατος της 44χρονης Μάρθας, μητέρας δύο παιδιών στην Χαλάστρα που πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το Astra Zeneca. Η άτυχη γυναίκα πέθανε περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί αν ο θάνατός της σχετίζεται με το εμβόλιο.

Μαρία Θεοδωρίδου: “Ο θάνατος της 44χρονης δεν συνδέεται με θρομβώσεις”

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για τον ιό ερωτηθείσα για το θάνατο της 44χρονης μητέρας απάντησε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατός της ΔΕΝ συνδέεται με θρομβώσεις. 

Ειδικότερα, τόνισε πως “υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, μόλις μία ημέρα μετά, για αυτό υπάρχει λεπτομερής έλεγχος για τα αίτια θανάτου” ενώ πρόσθεσε ότι “έγινε νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν προφορικά αναφέρουν ότι δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων“.

Φαίνεται πως υπήρχε και ένα έμφραγμα επί παλαιότερου εδάφους, αυτά είναι ό,τι ξέρουμε. Η μελέτη θα είναι σχολαστική όπως γίνεται σε όλα τα περιστατικά που παρουσιάζουν αιτιακή συσχέτιση ασχέτως χρονικού προσδιορισμού“, επισήμανε ολοκληρώνοντας τη σχετική τοποθέτηση.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της 44χρονης, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.  Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της» είπε ο σύζυγος της 44χρονης

«Τα πρώτα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται το βράδυ όταν η γυναίκα ανέβασε δέκατα. Στις 3 το βράδυ ξύπνησα από τα μουγκρητά της και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Κάλεσα το ΕΚΑΒ, πάλεψαν να την επαναφέρουν. Θα κρατήσουν κάποια όργανά της της για να τα εξετάσουν. Πρέπει ο κόσμος να το μάθει. δεν γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το δίνουμε στον κόσμο να το φάει» δήλωσε ο απελπισμένος σύζυγος της 44χρονης.

Δείτε το video με τις δηλώσεις της οικογένειας