- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Θάνατος Ίριδας: Τα σοκαριστικά ευρήματα – Οι αντιφάσεις και το άλλοθι που θα δώσει η Δήμητρα στην Ρούλα

Η αντίστροφη μέτρηση για να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής πλησιάζει προς το τέλος και οι νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας [2] βρίσκονται όπως φαίνεται προ των πυλών.

O θάνατος της Ίριδας “κλειδί” για τις έρευνες

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει σταθερά τις τελευταίες μέρες, πως έχουν προκύψει ατράνταχτα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Εκείνη τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας εκτός από την 33χρονη μητέρα βρισκόταν η αδερφή της, αλλά και η Τζωρτζίνα. Η μικρή Ίριδα δείχνει ευδιάθετη και ζωηρή. Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει…

Ο θάνατος της έγινε γνωστός την επόμενη μέρα. Όπως κατέθεσε τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή της, το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια που κοιμόταν δίπλα από το αιματοβαμμένο πανάκι που κρατούσε για να κοιμηθεί. Ο θάνατός της αποδόθηκε τότε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνει ότι οι πραγματικές συνθήκες που οδήγησαν το βρέφος στο θάνατο συσκοτίστηκαν, μέσα από αλλεπάλληλα λάθη και κραυγαλέες παραλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί πήγαν να τραβήξουν φωτογραφίες από το δωμάτιο της μικρής, δύο μέρες μετά.

“ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ;”

Το εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, είναι το πανάκι με αίμα  [3]που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους και κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, υπερτονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Έχουμε μια σειρά ευρημάτων. Προφανώς υπάρχουν και κάτι σπάνιο, παθολογικό κ.λπ. Πρέπει να γίνει μια επαναξιολόγηση και να δούμε τα λοιπά ευρήματα. Την ανοξυγοναιμία εγκεφάλου την προκάλεσε η αγενεσία φλεβοκόμβου; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Εξ όσων γνωρίζω, αυτή η πάθηση δεν μπορεί να φτάσει στην έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο“, είπε αρχικά ο κ. Λέων.

Στο εσωτερικό του στόματος του βρέφους εντοπίστηκε μια μικρή πληγή. Παράλληλα έχουμε και ένα πανάκι, που αρχικά ήταν πειστήριο. Η ίδια η μητέρα, αλλά και η θεία, είπαν ξεκάθαρα ότι αυτό το πανάκι είχε αίμα. Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί; Κι αν αιμορραγούσε από το στόμα, πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα του παιδιού;” αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

Είναι πιθανό λόγω του πνευμονικού οιδήματος, οι πνεύμονες να εκκρίνουν αιματηρό υγρό. Ωστόσο, αυτό το υγρό θα πρέπει να βγει από τον οργανισμό μέσω της μύτης ή του στόματος. Και εδώ έρχεται πάλι το ερώτημα: πώς βρέθηκε το αίμα μόνο πάνω στο πανάκι;”, κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Είναι ο άνθρωπος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει:

«Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ

Ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ιριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, Δήμητρα, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37! Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30 να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30! [4]

ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ;

Όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ και του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος εφόσον αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μικρής Ίριδας,  [5]η οποία πέθανε στην κούνια της, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αφού θα οδηγήσουν πιθανώς σε νέα σύλληψη. [6]

Άλλοθι για τον θάνατο της Ίριδας της προσφέρει η αδερφή της Δήμητρα

Οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι την κρίσιμη ώρα, συγκεκριμένα στις 7:00 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, η 33χρονη και η αδερφή της άκουσαν έναν ήχο από το μωρό, σαν μικρή γκρίνια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε και πήγε στην κούνια, έβαλε την πιπίλα στην Ίριδα και ξαναγύρισε πίσω. Η Ίριδα εντοπίστηκε νεκρή στην κούνια της στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Οι πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρουν ότι η αδερφή της 33χρονης θα υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έλειψε από κοντά της μόλις 30 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να δει τι συμβαίνει με την Ίριδα και κρίνει ότι αυτός ο χρόνος δεν ήταν ικανός ώστε να προκαλέσει κακό στο παιδί.