Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Θεατρικό Παιχνίδι: Με ήρωες φανταστικούς φτιάχνουμε κόσμους μαγικούς

Θεατρικό Παιχνίδι: Με ήρωες φανταστικούς φτιάχνουμε κόσμους μαγικούς

theatriko_paixnidi3

Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, θα συναντήσουμε ήρωες φανταστικούς, θα τους δώσουμε σάρκα και οστά, θα κάνουμε τις περιπέτειές τους λέξεις, συναισθήματα, κινήσεις! Ελάτε να μπούμε όλοι μαζί σε αυτό το μαγικό κόσμο! Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να ταξιδέψουμε εκεί που η πραγματικότητα συναντά τη φαντασία, εκεί που σμίγουν τα όνειρα με τις επιθυμίες!

Το παιχνίδι είναι ζωτικό για τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Το θεατρικό παιχνίδι, ειδικότερα, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, ενθαρρύνει τα παιδιά να  εξωτερικεύουν τον αυθορμητισμό τους, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με καινούριους, δημιουργικούς τρόπους.

Η  βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης παιδιών, που προτείνει ο σύλλογος “βίωμα”, είναι μία ομάδα θεατρικού παιχνιδιού, η οποία συνδυάζει μοναδικά την πλούσια εμπειρία ενός ηθοποιού-σκηνοθέτη και εκπαιδευτή στο θεατρικό παιχνίδι με την πολυετή πείρα μίας ψυχολόγου στο συντονισμό ομάδων παιδιών και εφήβων, τη βιωματική μάθηση, τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία.

Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, την ενεργητική συμμετοχή και τη συνεργασία, τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να αναπαραστήσουν εικόνες και ιστορίες και να δημιουργήσουν χαρακτήρες, απελευθερώνοντας τη φαντασία και το δυναμικό τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το λόγο, το τραγούδι και την εναλλαγή ρόλων, θα έχουν την ευκαιρία:

• Να εξοικειωθούν με το σώμα τους και την έκθεση, βελτιώνοντας την κιναισθησία τους, την αντίληψη για τις δυνατότητές τους και τον αποτελεσματικότερο έλεγχό τους, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

• Να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις επιθυμίες τους αλλά και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, μέσα από την έκφραση, την αυθόρμητη συμμετοχή και την ενθάρρυνση στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

• Να κατανοήσουν καλύτερα τον περιβάλλοντα κόσμο και να αναπτύξουν μια υγιή σχέση αμοιβαιότητας με το κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την εξοικείωση με τη διαφορετικότητα.

• Να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, μέσα από τη μύηση στην ομαδικότητα και τη συνεργασία και να έρθουν σε επαφή με πρακτικές επίλυσης συγκρούσεων και διαδικασίες λήψης αποφάσεων και πρωτοβουλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976 61 73 94  &  6976 82 31 22

Mail: a.kouliakioti@gmail.com

Mπορείτε να δείτε το σχετικό video στο youtube: http://youtu.be/Zwdg248msq0

Συντονιστές ομάδας:

Αλέξανδρος Μιχαήλ

Ηθοποιός/σκηνοθέτης/δάσκαλος.Εκπαιδεύτηκε στο Σωματικό Θέατρο και στο Devising Theatre στο London International School of Performing Arts (LISPA) με την παιδαγωγική του Lecoq. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες (σκηνοθεσία) στο Brunel University (MA in Contemporary Performance Making). Από το 2012 έχει ως έδρα του τη Θεσσαλονίκη. Παίζει και σκηνοθετεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει θέατρο σε όλες τις ηλικίες. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους σε σχολεία του Λονδίνου για τους οργανισμούς Eastside Educational Trust και Theatre of Inspirations. Διδάσκει υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς.

Αναστασία Κουλιακιώτη

Ψυχολόγος, Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων.  Απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στο  Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην εμψύχωση ομάδων, με κεντρικό άξονα τη βιωματική μάθηση και, παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας, εκπαιδευτικού δράματος και θεάτρου. Από το 2005 έως σήμερα, δουλεύει κλινικά, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, με παιδιά, εφήβους και γονείς. Το 2009, πρότεινε, σχεδίασε και συντόνισε πρόγραμμα παρέμβασης σε σχολεία α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, στον πρώην δήμο Πυλαίας, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών, “ΕΡΓΑΝΗ”.  Διαθέτει πολυετή επαγγελματική πείρα στο συντονισμό βιωματικών ομάδων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και στη διεξαγωγή διαπολιτισμικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης.

Ο Αλέξανδρος Μιχαήλ και η Αναστασία Κουλιακιώτη συνεργάζονται από το 2012, συντονίζοντας ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Υπό την αιγίδα του Thessaloniki Youth Capital 2014, πραγματοποίησαν το “ΕΠΑΦΗ/30”, ένα δημόσιο δρώμενο για την ανθρώπινη επαφή, ένα πρωτότυπο project, όπου συστήθηκε μία ομάδα από νέους της πόλης, που έχουν βιώσει κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη συλλογική δημιουργία της ομάδας, προέκυψε το τελικό δημόσιο δρώμενο, που έλαβε χώρα στις 10 & 11 Μαΐου 2014, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.