Αρχική Νέα Θέατρο αλληλεγγύης: "Ο κλέφτης των εφτά κάκτων" στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα (15/10)

Θέατρο αλληλεγγύης: "Ο κλέφτης των εφτά κάκτων" στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα (15/10)

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου στα πλαίσια της δράσης Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά συνεχίζει για 14ο χρόνο τις παραστάσεις της κινητής του μονάδας θεάτρου σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλους ιδιαίτερους χώρους όπου βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.

Φέτος οι παραστάσεις αυτές ξεκινούν από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 17:30 θα παρουσιαστεί το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο κλέφτης των εφτά κάκτων» για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Μια δράση για ένα πολύ ευαίσθητο κοινό, που βιώνει συνθήκες προσφυγιάς σε πολύ τρυφερή ηλικία. Για την κατανόηση του έργου θα υπάρχει βοήθεια από διερμηνείς.

Με την εξάπλωση της φτώχειας στην κοινωνία μας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου επανεξετάζει το ρόλο αυτής της κινητής μονάδας θεάτρου, θέλοντας πλέον να απευθυνθεί σε πολύ περισσότερα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο θέατρο και στερούνται την ανάσα που μπορεί να προσφέρει η ψυχαγωγία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Προσπαθεί λοιπόν, σε συνεργασία με δομές αλληλεγγύης της πόλης αλλά και με ατομικές πρωτοβουλίες, να παρακολουθούν τις παραστάσεις όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται, γιατί το θέατρο είναι ένα πολιτιστικό αγαθό που πρέπει να μπορούν να το απολαμβάνουν όλα τα παιδιά!

Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Η ιδέα είναι να βιώσουν τη χαρά του θεάτρου τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψυχαγωγία. Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών παιδιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παιχτεί το έργο για ένα μόνο παιδί.

Τα έργα γράφονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους χώρους όπου δίνονται αυτές οι παραστάσεις. O εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας αυτών των παραστάσεων, που παράλληλα προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, είναι αναπόσπαστα δεμένος με το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.