Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θέατρο: «Το Τάβλι» επιστρέφει στο Ιστορικό κέντρο! (20/6-30/6)

Θέατρο: «Το Τάβλι» επιστρέφει στο Ιστορικό κέντρο! (20/6-30/6)

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά το «Τάβλι» μένει!

Από 20 Ιουνίου, και για ένα μήνα, το Τάβλι θα ξαναζωντανέψει στην οδό Αριστοφάνους 34 Β στου Ψυρρή, την αυλή που το «γέννησε».

Με ειδική σκηνογραφική διαμόρφωση, μια αθηναϊκή αυλή, εκατό ετών, μετατρέπεται σε φυσικό και τρισδιάστατο σκηνικό για τους ήρωες του Κεχαΐδη, τον Φώντα και τον Κόλλια, δημιουργώντας μια θεατρική εστία στην καρδιά του παραμελημένου κέντρου της πόλης.

Από 20 Ιουνίου, για ένα μήνα, κάθε μέρα στις 21:15, εκτός Κυριακής & Δευτέρας, ο Κωνσταντίνος Κάππας και ο Νίκος Ορφανός, θα ξαναρίξουν τις ζαριές τους σε μια παράσταση φτιαγμένη με βιολογικά, θεατρικά υλικά!

«Το Τάβλι» αντιστέκεται με τον τρόπο του στην ερήμωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και δημιουργεί εστίες θεάτρου μέσα στην καρδιά της παρατημένης πόλης.

Γιατί το Θέατρο δεν ψηφιοποιείται, δεν «κατεβάζεται», παρά ανθίζει και ζωντανεύει μόνο παρουσία των θεατών του.

Υπόθεση του έργου:

Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του '70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν.

Συντελεστές:

Φώντας: Νίκος Ορφανός.

Κόλλιας: Κωνσταντίνος Κάππας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός - Κωνσταντίνος Κάππας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.