Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Θέλεις να γίνεις καλύτερος γονιός για τα παιδιά σου; Έλα στη δωρεάν σχολή γονέων του Ελληνικού Κόσμου (από 21/2)

Θέλεις να γίνεις καλύτερος γονιός για τα παιδιά σου; Έλα στη δωρεάν σχολή γονέων του Ελληνικού Κόσμου (από 21/2)

Η οικογένεια σήμερα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που, είτε έχουν προκύψει από τις ραγδαίες κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών, είτε έχουν ενταθεί από την οικονομική κρίση. Σε αυτό το περιβάλλον, οι δεξιότητες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν έως σήμερα οι γονείς, αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Προβάλλει η ανάγκη, οι γονείς να εξοπλιστούν με νέους τρόπους και νέες γνώσεις. Η διαδικασία της ανατροφής έχει και καλές, γλυκές στιγμές, έχει όμως και άχαρες, σκληρές στιγμές. Άμεσος στόχος είναι να τεθούν οι κανόνες και οι αρχές που βοηθούν το παιδί στην καλύτερη ένταξή του στο κοινωνικό περιβάλλον και αυτό σημαίνει όριο. Η ανατροφή, λοιπόν, έχει να κάνει με τριβές, με διαμάχες αλλά και με αρμονική συνύπαρξη, με συμφωνίες και αντιπαραθέσεις. Όπου υπάρχει τριβή, υπάρχει και θερμότητα και η σχέση γονέα και παιδιού είναι μια τρυφερή και ζεστή σχέση,

Ο «Ελληνικός Κόσμος», πάντα δίπλα στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια, προσφέρει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων αρχής γενομένης από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, συμβάλλοντας στις προσπάθειες των γονέων να επεξεργαστούν τα νέα δεδομένα και τις νέες προκλήσεις:

Πώς μπορώ να είμαι ένας λειτουργικός γονιός, όταν είμαι με το παιδί μου λίγες ώρες ή με πίεση χρόνου;
Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να καλλιεργεί και να ικανοποιεί τις επιθυμίες του;
Οι γονείς ανάμεσα στην πάνω και την κάτω γενιά. Πώς μπορούν να εξασφαλίσουν τη λειτουργικότητα της ευρύτερης οικογένειας;
Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να αγαπήσει τη γνώση και τη διαδικασία της μάθησης;
Μπορώ να μάθω να είμαι ένας ευχαριστημένος και δημιουργικός γονιός;

1322823885-Family+Tree+-+Branch.jpg-scaled

Στην προσπάθειά  αυτή έχουμε  τρεις αξιόλογους επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ατόμων και την οικογενειακή θεραπεία:

Ο Κώστας Γκοτζαμάνης, Διευθυντής του Τόπου Ψυχοθεραπείας, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, θεραπευτής οικογένειας, συγγραφέας των βιβλίων «Σεξουαλική Αγωγή-Διαφυλικές Σχέσεις» (βιβλίο καθηγητή και βιβλίο μαθητών ηλικίας 15-18 ετών, έκδοση Υπουργείου Παιδείας) και του βιβλίου «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου» (Εκδόσεις Πατάκη).

Η Ελένη Αναγνώστου, MSc, Συμβουλευτική Ψυχολογία, οικογενειακή θεραπεύτρια, μέλος της EFTA, σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης (ICRC) και μέλος του ITACA. Διατέλεσε διευθύντρια του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και εργάστηκε, από το 1992 έως τις αρχές του 2015, στον τομέα της θεραπείας της τοξικοεξάρτησης. Έχει κάνει παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε εκπαίδευση στελεχών θεραπείας και πρόληψης. Συνεργάτης του Τόπου Ψυχοθεραπείας από το 2014.

Η Ιωάννα Κυρίτση, M.Med.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια (EAP), Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης (IC&RC), Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ). Για τρεις δεκαετίες , έως το 2015, εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), στο οποίο τα τελευταία 20 χρόνια διετέλεσε Διευθύντρια του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης. Συνεργάστηκε με Υπουργεία και Οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών, επαγγελματιών πρόληψης και ψυχικής υγείας, καθώς και για την ανάπτυξη προγραμμάτων και την προώθηση πολιτικών πρόληψης. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του εγχειριδίου: «Ψυχική Υγεία –Διαπροσωπικές Σχέσεις» για την ηλικία 12-15 ετών, έκδοση Υπουργείου Παιδείας και έχει σχετικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι συνεργάτης του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από το 2015.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Oι συμμετέχοντες μπορούν να τα παρακολουθήσουν είτε μεμονωμένα, είτε συνολικά, ως έναν ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων.

Έναρξη: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ημερομηνίες και θεματικές:
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 11.00 – 13.00: «Αναπτυξιακοί στόχοι του παιδιού και φάσεις της οικογένειας»
Κυριακή, 6 Μαρτίου 11.00 – 13.00: «Ο ρόλος του γονιού σήμερα»
Κυριακή, 20 Μαρτίου 11.00 – 13.00: «Οι σχέσεις στην οικογένεια σε περίοδο κρίσης»
Κυριακή, 3 Απριλίου 11.00 – 13.00: «Η εκπαίδευση και η σχολική απόδοση των παιδιών»
Κυριακή, 17 Απριλίου 11.00 – 13.00: «Νέες δεξιότητες των γονιών στο σημερινό περιβάλλον»

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος,
212 254 0000


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.