Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Θέλεις να βοηθήσεις στη συγγραφή της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia; Έλα στα μαθήματα του σχολείου και γίνε εξπερ

Θέλεις να βοηθήσεις στη συγγραφή της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia; Έλα στα μαθήματα του σχολείου και γίνε εξπερ

wp-school-poster-kais-2014-2015Σου αρέσει ο κόσμος του διαδικτύου και θα ήθελες να συνεισφέρεις το δικό σου λιθαράκι στον εμπλουτισμό της ύλης του; Τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο Σχολείο της Wikipedia που λαμβάνει χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της δεξιότητας να συγγράφει κανείς εγκυκλοπαιδικά λήμματα. Πέρα από τη χρήση των εργαλείων και την εκμάθηση των τεχνικών που είναι σαφώς αντικείμενο διδασκαλίας, στο σχολείο αυτό μαθαίνει κανείς να γράφει σε εγκυκλοπαιδικό ύφος: να είναι αντικειμενικός, να εκφράζεται ουδέτερα, να μην μεροληπτεί, να τεκμηριώνει τον λόγο του και ταυτόχρονα να γίνεται κατανοητός από τον μη ειδικό. Ο σεβασμός στα πνευματικά δικαιώματα, η καλή πίστη, η ευγένεια, η ευθύνη του λόγου και η μετουσίωση της κριτικής μέσα σε ένα συνεργατικό περιβάλλον διδάσκονται επίσης. Το σχολείο θα παράξει μια φανερή αξία με τον εμπλουτισμό των λημμάτων της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, η κρυφή αξία όμως είναι η καλλιέργεια των παραπάνω δεξιοτήτων στους συντάκτες που αποκτούν την ικανότητα της ενεργητικής αλληλεπίδρασης με τη γνώση.

Τα μαθήματα διεξάγονται στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β, Καισαριανή, στον πρώτο όροφο. (Λεωφορείο 732, 9η στάση Φορμίωνος, περνά από Ευαγγελισμό)

Τα μαθήματα λειτουργούν 17:30 - 19:30 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και μπορεί κανείς να επιλέγει τις ημέρες που θα συμμετέχει, με πρόταση για δύο συμμετοχές την εβδομάδα, για δύο μήνες συνήθως ή όσο χρειάζεται ο ίδιος.

Μπορεί να συμμετάσχει κανείς και με λίγες παρακολουθήσεις, δύο ή τρεις στην αρχή και μετά συνεχίζοντας κατ' ιδίαν, μελετώντας προσωπικά και παρακολουθώντας πιο αραιά.

Στη Βικιπαίδεια μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας ελεύθερα και το Σχολείο Βικιπαίδειας είναι απλώς υποστηρικτική δράση επιμόρφωσης.

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Είσοδος ελεύθερη.

2ο Γυμνάσιο Καισαριανής

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β, Καισαριανή


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.