Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Θέλετε να εργαστείτε στην Αγγλία ως παιδαγωγός; Ελληνίδα νηπιαγωγός δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες σε συναδέλφους της

Θέλετε να εργαστείτε στην Αγγλία ως παιδαγωγός; Ελληνίδα νηπιαγωγός δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες σε συναδέλφους της

nipiagogos

Η Χριστίνα Π. από την Πάτρα, είναι νηπιαγωγός και αγαπά πολύ τη δουλειά της. Σε νεαρή ηλικία, στα 22 μόλις χρόνιας της, τόλμησε να περάσει τα σύνορα της χώρας και ν΄ανοίξει τα" φτερά" της στο εξωτερικό.

Αναζήτησε την επαγγελματική τύχη της στο Λονδίνο. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και μέχρι σήμερα  ζει και εργάζεται στην Αγγλική πρωτεύουσα.

Όταν πήγε στο Λονδίνο πρώτη φορά, δεν γνώριζε χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες αν είχε, η ζωή και η προσαρμογή της θα ήταν πιο εύκολη.

Έχοντας αποκτήσει εμπειρία πλέον, σκέφτηκε να βοηθήσει τις Ελληνίδες συναδέλφους της,που αναζητούν δουλειά στο Λονδίνο, με το να τους ενημερώσει για όσα θα πρέπει να γνωρίζουν.

Δημιούργησε ένα blog μέσα από το οποίο δίνεται ενημέρωση.

Το blog  έφτασε μέσα σε λίγο καιρό, από τις αρχές Φεβρουαρίου, τα  3.325 pageviews.

Η ίδια αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα:

"Ονομάζομαι Χριστίνα και είμαι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του Πανεπιστημίου Πατρών, και μόνιμη κάτοικος Λονδίνου.

Μετακόμισα στο Λονδίνο αμέσως μετά τις σπουδές μου, και από τότε ζω και εργάζομαι στην Αγγλία.

Ζώντας και δουλεύοντας σε μια χώρα με τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής και κουλτούρα από τη δική μας, και κυρίως τόσο διαφορετικό προσχολικό σύστημα, αποκόμισα πάρα πολλά που μου φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα για τη ζωή και την καριέρα μου.

Ήρθα στο Λονδίνο 22 χρόνων, με μόλις λίγα χρήματα και ένα πτυχίο που τότε ακόμη δεν ήξερα εάν θα μου χρησίμευε. Ήρθα χωρίς καμιά πληροφορία, με μοναδικό δεδομένο ένα δωματιάκι που είχα νοικιάσει και τη διάθεση μου για περιπέτεια και  ξεχωριστές αναμνήσεις.

Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να εγκατασταθώ εδώ-κυρίως γιατί στην πορεία ανακάλυψα πολλά μικρά πραγματάκια που έπρεπε να είχα κάνει πριν έρθω- μικρές προετοιμασίες που δε μου κόστιζαν, και που θα μου είχαν κάνει τη ζωή και την καριέρα στην Αγγλία πολύ πιο εύκολη.

Όμως δεν υπήρξε τότε κανένας που να μπορούσε να μου τα πει.

Γι΄αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το blog με πληροφορίες για όλες τις συναδέλφους μου,

είτε πρόκειται για συναδέλφους που απλώς θα ήθελαν να ενημερωθούν για το πως βλέπουν οι Άγγλοι την προσχολική εκπαίδευση, είτε πρόκειται για εκείνες τις περιπετειώδεις και τολμηρές συναδέλφους σαν εμένα, που θέλουν να τολμήσουν κάτι το διαφορετικό, σε μια εποχή που η ζωή στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και οι ελπίδες για μια επιτυχημένη καριέρα όλο και λιγοστεύουν.

Σε αυτή τη σελίδα προσπάθησα να συμπυκνώσω όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούσα για την εύρεση εργασίας σε Νηπιαγωγεία της Αγγλίας.

Θα βρείτε πληροφορίες από το που να μείνετε, τους μισθούς, την ασφάλιση, την υγεία και τη ζωή μιας Νηπιαγωγού, μέχρι τις προοπτικές που θα έχετε, και χρησιμα link και site για να κινηθείτε".

Με εκτίμηση

Η συνάδελφος σας

Χριστίνα Π."

Η διεύθυνση του site είναι nipiagogoistinagglia.blogspot.co.uk

Πηγή: thebest.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.