Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Τώρα θα τα καταφέρετε καλύτερα και πιο διασκεδαστικά παίζοντας και γελώντας δωρεάν

o-QUIT-SMOKING-HEART-facebook

Την Κυριακή 31 Μαϊου είναι η παγκόσμια μέρα για την διακοπή του καπνίσματος και όσοι καπνιστές θέλουν, μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα οργανώσει ο γιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης, γνωστός για τις γελωτοθεραπευτικές προσεγγίσεις του. Στόχος να ‘’γελάσουμε ’’ με το κάπνισμα, αλλά και να καταλάβουμε ότι η διακοπή καπνίσματος μπορεί να γίνει μέσα από τα παιχνίδια, ένα ‘’παιχνίδι’’. Όσοι θα παραβρεθείτε, θα «καπνίσετε» με πολλούς και διάφορους τρόπους, ώστε να ξυπνήσει η συνειδητή σχέση σας με το κάπνισμα και επίσης να κινητοποιηθεί η αντίδραση του οργανισμού σας στη είσοδο ενός ξένου σώματος, όπως είναι ο καπνός του τσιγάρου.

Καπνίζω, Παίζω και Γελώ

Ένα εργαστήριο μετα-μόρφωσης, αποκλειστικά για καπνιστές, που ενδιαφέρονται να πάρουν ένα χαρούμενο συναινετικό διαζύγιο με το τσιγάρο. Δημιουργός του είναι ο γιατρός ολιστικής ψυχοσωματικής θεραπευτικής Αλέξανδρος Λουπασακης, εμπνευστής του προγράμματος «Ελληνική Κλινική Γέλιου» και συγγραφέας του βιβλίου «Γέλιο, η καλύτερη θεραπεία».

Όπως λέει ο γιατρός, “το γέλιο μας θα είναι μία αφορμή, που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της κάθαρσης”. Την κινητοποίησή της, την πετυχαίνουμε μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και πρακτικές της ολιστικής γελωτοθεραπείας (αλλαγές στην διατροφή, αναπνευστικές ασκήσεις, δουλειά πάνω στο σώμα μας με βελονισμό χωρίς βελόνες, πρακτικές της αρωματοθεραπείας κ.ά), που θα αλλάξουν την σχέση μας με το τσιγάρο.

Οι εκφοβιστικές λογικές προσεγγίσεις, που απευθύνουν στους καπνιστές το Υπουργείο Υγείας και οι γιατροί είναι ολοφάνερο, ότι έχουν μικρή αποτελεσματικότητα. Εάν με πληροφορίες μπορούσαμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και απόλαυσης, σίγουρα η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη.

Ο άνθρωπος ζει για τη χαρά, την απόλαυση και την ηδονή. Στα πλαίσια αυτής της αυτονόητης διαδικασίας τρώει, πίνει, καπνίζει, γλεντάει και άλλα πολλά.Ο ανθρώπινος οργανισμός όμως υπακούει σε μια βιολογική ηθική αρχή , η οποία με απλά λόγια λέει «ευχαρίστηση και επανάληψη, δυσαρέσκεια και αποφυγή». Θα στηριχτούμε λοιπόν, πάνω σε αυτήν την αρχή, καθότι όλοι θέλουμε την ευχαρίστηση και δεν θέλουμε τον πόνο.

Με την ευκαιρία αυτού του εργαστηρίου, θα ταξιδέψουμε με έναν χαρούμενο και βιωματικό τρόπο, θα δείξουμε μία άλλου τύπου ρεαλιστική διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου της ζωής μας. Επιτέλους μπορούμε να χτίζουμε την κερδοφορία στους ισολογισμούς της ζωής μας, με μία άλλη φιλοσοφοθεραπεία δηλαδή με το χιούμορ, το γέλιο,τη χαρά, την απολαυστική ηδονή, την ευχαρίστηση και άλλα παρόμοια εφόδια,που θα αποτελέσουν τα βασικά κλειδιά αυτής της ματιάς.

Μέχρι να έρθει η ώρα να συναντηθούμε, όσοι θέλουν να πάρουν μέρος, ας επικοινωνήσουν μαζί μου στα τηλεφωνά 2108219278 και 6978328888. Θα μπορέσω να συνεργαστώ με 12 καπνιστές, που έχουν αποφασίσει να περάσουν στην απέναντι όχθη την Κυριακή 31 Μαϊου. Η συνάντηση μας δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση και έτσι θα γιορτάσουμε την μέρα. Θα συναντηθούμε κάπου εξω στην περιοχή του Θησείου, απογευματινή ώρα. Μέχρι τότε σας κλείνω χαμογελαστά το μάτι, προσδοκώντας όλη η δουλειά που θα κάνουμε να συμβάλει ώστε το νόημα της ζωής μας να προέλθει από την ανάδυση του αυτονόητου μέσα μας…

Για μένα η διακοπή του καπνίσματος είναι ‘’παιχνίδι’’.

Ελάτε να παίξουμε!!! 🙂

i Email: allou55@hotmail.com σταθερό :2108219278 , κινητό : 6978328888