Αρχική InfoMommy Σχέσεις Θέλετε να ξοδεύετε λιγότερα; Πηγαίνετε για ψώνια με τις φίλες σας!

Θέλετε να ξοδεύετε λιγότερα; Πηγαίνετε για ψώνια με τις φίλες σας!

24411-hd-women-shoppingΕάν θέλετε να περιορίσετε τα έξοδά σας σε ένα ξέσπασμα καταναλωτικής μανίας, θα πρέπει να πάτε για ψώνια μαζί με τη φίλη σας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες ξοδεύουν λιγότερο και έχουν μικρότερες πιθανότητες να κάνουν παρορμητικές αγορές, εάν επισκεφθούν τα μαγαζιά με κάποια από τις φίλες τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ εξέτασαν περισσότερους από 1.000 καταναλωτές με μέσο όρο ηλικίας τα 34 έτη σε δύο μεγάλα εμπορικά καταστήματα των ΗΠΑ. Επτά στους δέκα αγοραστές παραδέχθηκαν ότι ψωνίζουν πολύ συχνά με κάποιον φίλο ή συγγενή.

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν μία συναισθηματική προσκόλληση σε εμπορικά κέντρα, η οποία τους οδηγεί σε διέγερση όταν επισκέπτονται συγκεκριμένα καταστήματα.

Women-Shopping-in-Lionshead-VillageΩστόσο, η προσκόλληση αυτή ελαττώνεται αν κάποιος επιλέξει να πάει για ψώνια μαζί με έναν φίλο ή συγγενή, αφού θα διαλέξει να ψωνίσει σε καταστήματα που κανονικά δεν θα επισκεπτόταν μόνος του.

“Η παρουσία ενός φίλου ενισχύει σημαντικά την ανησυχία κατά τη διάρκεια των αγορών. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει μία αίσθηση ανταγωνισμού και κοινωνικής σύγκρισης. Έτσι, ο αγοραστής ξεφεύγει από τις γνωστές καταναλωτικές του συνήθειες και γίνεται περισσότερο συνειδητοποιημένος γνωστικά και συναισθηματικά, γεγονός που ενισχύει την ενδυνάμωση της σχέσης του με το περιβάλλον των αγορών”, αναφέρουν οι Καναδοί μελετητές.

Από την άλλη, όταν οι αγοραστές είναι μόνοι τους είναι πιο πιθανό να μειώσουν τις αναστολές τους, να κάνουν παρορμητικές αγορές, ακόμη και να μην πούνε την αλήθεια για όσα αγόρασαν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.