Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε όπως τα μωρά!

Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε όπως τα μωρά!

131206-jt_103aaΌταν πρόκειται για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους, καλό θα ήταν να εξετάσουμε τις διατροφικές συνήθειες των μωρών, όπως αναφέρει στο ABC News η διατροφολόγος Nicolette Pace από τη Νέα Υόρκη. Πιο συγκεκριμένα, τα μωρά έχουν έναν οργανικό ρυθμό όταν πρόκειται για τον ανεφοδιασμό του οργανισμού τους, από τον οποίο οι ενήλικες θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν όσον αφορά τη διατροφή τους.

Οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν προτεραιότητα σε κάθε τι πέρα από το φαγητό. Όμως, τα μωρά δεν παραλείπουν ποτέ γεύματα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οργανισμού αμέσως μόλις πεινάσουν. Οι ενήλικες, σε αντίθεση, είναι ικανοί να παραβλέψουν το βασικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν βρίσκονται για πολλές ώρες στη δουλειά.

Επιπλέον, τα μωρά έχουν την τάση να σταματούν να τρώνε κάθε φορά που αισθάνονται ότι έχουν χορτάσει και δεν είναι ικανά να περάσουν μια ολόκληρη μέρα τσιμπολογώντας κάθε είδους σνακ, όπως θα έκαναν πιθανότατα οι ενήλικες γονείς τους.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν οι ενήλικες είναι ότι δεν υπολογίζουν τις μερίδες που καταναλώνουν, ενώ τα μωρά τρώνε συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού που καθορίζονται από τους γονείς τους. Επίσης, τα μικρά παιδιά συνηθίζουν να τρώνε με αργούς ρυθμούς για να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε σχέση με μερικούς ενήλικες που αφιερώνουν μόνο 15 λεπτά στο φαγητό τους. Τέλος, η Nicolette Pace συμβουλεύει ότι το ιδανικό χρονικό διάστημα κατανάλωσης φαγητού είναι κάθε δύο με τέσσερις ώρες, όσο δηλαδή χρειάζεται η τροφή να παραμείνει στο στομάχι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.