Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Θέλω να φύγω από το σπίτι μαζί με τα παιδιά.....

Θέλω να φύγω από το σπίτι μαζί με τα παιδιά.....

mom-hugging-sensitive-little-girl"Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά 6,5 και 3 ετών. Η σχέση με το σύζύγό μου εδώ και αρκετά χρόνια είναι μετέωρη με τσακωμούς, προσβολές και μεγάλες περιοδους νεκρικής σιωπής...Έτσι, σκέφτομαι να χωρίσω (χωρίς ουσιαστικά να το θέλω) γιατί δεν είμαι καλά ψυχολογικά και αυτό έχει αντίκτυπο στα μικρά μου. Ο σύζυγός μου ουσιαστικά δε βλέπει τα παιδιά γιατί απο το Φεβρουάριο λείπει στο νησί για δουλειές, εμείς μένουμε Αθήνα και έρχεται μια φορά το μήνα και αν, για δύο τρείς ημέρες,  υποτίθεται για τα παιδιά αλλά καταπιάνεται με τις αθηναϊκές δουλειές που έχουν μείνει πίσω και πάλι δε μας βλέπει. Το χειμώνα που είναι περισσότερο Αθήνα έχει αποφασίσει να έχει εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από εμάς. Εγώ με τα παιδιά ξυπνάω 7.30 για να τα ετοιμάσω για το σχολείο ενώ αυτός συνεχίζει να κοιμάται οπότε δε τον βλέπουν. Πάει αργά στο γραφείο και επιστρέφει μεσάνυχτα στη καλύτερη περίπτωση...Εγω δεν εργάζομαι, δεν έχω στον ήλιο μοιρα, οι συγγενείς μου δε μπορουν να με στηρίξουν ψυχολογικά πόσο μάλλον οικονομικά...Ούτε στέγη, ούτε δουλειά λοιπόν. Έχω κάποιους γνωστούς σε ένα νησί στα Δωδεκάνησα που δούλευα παλιά και μου λένε ότι από δουλειά τουλάχιστον μπορούν να βοηθήσουν. Θα μπορέσουμε να μετακομίσουμε εκεί ή με τη δικαιολογία οτι θέλει να βλέπει τα παιδιά μπορεί να με μπλοκάρει; Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά και  ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μου κείμενο αλλά είναι τόσα πολλά που πρέπει να ειπωθούν..."

Απάντηση

Εφόσον έχετε αποφασίσει να ζητήσετε διαζύγιο από το σύζυγό σας, φυσικά στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να καθοριστούν θέματα όπως  η επιμέλεια, η διατροφή και η επικοινωνία των παιδιών με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβετε δικηγόρο, ο οποίος θα μελετήσει την υπόθεσή σας, θα έρθει σε επικοινωνία με την άλλη πλευρά και θα κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες.  Αναφορικά με το ερώτημά σας για το αν μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλη πόλη, αυτό πρέπει να γίνει με τη συγκατάθεση και του άλλου γονέα, ώστε η επικοινωνία του με τα παιδιά να είναι δυνατή. Μπορεί να υπάρξει και άλλη λύση, αλλά με δικαστική απόφαση που θα επιτρέπει τη μετακίνησή σας, πάντοτε προσβλέποντας στο συμφέρον των ανηλίκων παιδιών σας, το οποίο αποτελεί φροντίδα και πυξίδα στην απόφαση του δικαστηρίου.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.