Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να το βάψουμε με δικά μας έξοδα όταν φύγουμε..."

"Θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να το βάψουμε με δικά μας έξοδα όταν φύγουμε..."

Καλησπέρα. Θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι 350 ευρώ μηνιαίως. Οι ιδιοκτήτες μας ζήτησαν εγγύηση 450 ευρώ και να βάψουμε εμείς το σπίτι με δικά μας έξοδα όταν θα φύγουμε. Νομικά είμαι καλυμμένη; Εμείς πώς μπορούμε να το αντικρούσουμε αυτό;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Η εγγύηση καταβάλλεται για την πιστή τήρηση των όρων του ιδιωτικού συμφωνητικού μισθώσεως και για την κάλυψη τυχόν φθορών που θα γίνουν στο μίσθιο πέραν των συνηθισμένων. Συνεπώς, νομικά είστε καλυμμένη και όταν θα αποχωρήσετε, τότε σύμφωνα με το νόμο θα σας επιστραφεί το ποσό αυτό, εφόσον δεν υπάρχουν φθορές και έχει τηρηθεί πιστά το συμβόλαιο.

Ιωάννης Π. Αλαβάνος

Δικηγόρος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.