Αρχική InfoSchool Δημοτικό Θέμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, η αναμόρφωση των δημοτικών σχολείων σε ολοήμερα

Θέμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, η αναμόρφωση των δημοτικών σχολείων σε ολοήμερα

Στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες και θα αποφασιστούν τα συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση των δημοτικών της χώρας σε ολοήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αν και από πλευράς Επιτροπών για το διάλογο, έχει υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένα θέματα, ωστόσο, φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου θα θέσει το εν λόγω ζήτημα στο διάλογο. 'Αλλωστε, στόχος του υπουργείου είναι από τη νέα χρονιά, όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας να είναι ολοήμερα, με βάση έναν, ενιαίο τύπο ολοήμερου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, Νίκος Φίλης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Για αυτό, μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο, η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο τύπο ολοήμερου, αλλά και στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε να μπορέσει να νομοθετήσει εγκαίρως και να λειτουργήσουν τα δημοτικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από βήματος Βουλής, ανέφερε χθες ότι η πολυτυπία των σχολείων του δημοτικού «εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου» και παράλληλα, θέτει ζήτημα «συνταγματικής ισότητας».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.