Θεμελιώθηκε το 3ο δημοτικό σχολείο στην Πυλαία

1742 1 themeliosi sholio pylaia - Αντίγραφο

Το τεράστιο έργο στη σχολική στέγη συνεχίζεται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη θεμελίωση του 3ου δημοτικού σχολείου της Πυλαίας στα Κωνσταντινοπολίτικα, που έγινε το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ένα σχολείο, το οποίο όπως παρατήρησε στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. «Ήρθαμε εδώ για να θεμελιώσουμε ένα σχολείο και θα μπορούσαμε σχεδόν να κάνουμε και τα εγκαίνιά του! Τόσο γρήγορα προχωρά το έργο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο δήμο για την ταχύτητα με την οποία υλοποιεί τα έργα.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος σημείωσε ότι το έργο εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα κατασκευής σχολείων, μοναδικό στην ιστορία του δήμου, αλλά και πρωτόγνωρο για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. «Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης ο δήμος μας δημοπρατεί, κατασκευάζει και ολοκληρώνει 8 νέα σχολεία σε όλες τις περιοχές του. Εκτελεί ενεργειακές συμβάσεις και προχωρά έργα συντήρησης σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ταυτόχρονα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα όλα τα σχολεία, αποδεικνύοντας την προτεραιότητά του στην παιδεία, αλλά και το βαθμό οργάνωσης που έχει σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα αλλά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που ήταν παρών στην τελετή θεμελίωσης, για τη βοήθεια που πρόσφεραν.
Όπως σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης το έργο έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αστικές παρεμβάσεις που έχει κάνει η διοίκηση του δήμου στην περιοχή της Πυλαίας, όπως είναι η ανάπλαση του Ελαιορέματος, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Χαλίλ Ντερέ, το νέο ΚΑΠΗ, το Πάρκο του Μαθητή και ο πρώτος δημοτικός θερινός κινηματογράφος στην ιστορία της Πυλαίας. «Τα έργα είναι πραγματικά και όχι σε μακέτες και σχέδια. Έργα που αλλάζουν την εικόνα της Πυλαίας και κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων των κατοίκων της», επισήμανε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Καρατάσιος, καθώς και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, τo τοπικό συμβούλιο Πυλαίας και πλήθος κόσμου.
Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του σχολείου, χρηματοδοτείται με 3,5 εκατομμύρια από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και θα παραδοθεί με τη σχολική χρονιά του 2014.