Αρχική InfoTV Θεραπευτική ιππασία: Το άλογο σε ρόλο θεραπευτή

Θεραπευτική ιππασία: Το άλογο σε ρόλο θεραπευτή

Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των παιδιών αλλά και η συγκέντρωση στις ασκήσεις τους ήταν το πρώτο που προσέξαμε στην επίσκεψή μας στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. «Μα, αυτά τα παιδιά είναι πανέξυπνα και ικανότατα» ήταν η πρώτη μας παρατήρηση. Όμως αυτό που βλέπαμε ήταν το αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας ανθρώπων αλλά και ζώων.

Το άλογο με την καθοδήγηση εξειδικευμένων θεραπευτών γίνεται το μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το Infokids.gr παρακολούθησε στην πράξη τη θεραπευτική ιππασία και οι υπεύθυνοι της Επιστημονικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) μας εξήγησαν πως με τη βοήθεια ενός αλόγου επιστήμονες του χώρου της υγείας βοηθούν παιδιά αλλά και ενήλικες με νευρολογικά ή και άλλα προβλήματα.

Ιστοσελίδα: http://www.eethiie.com/index.php

Διεύθυνση: 

Λεωφόρος Τατοϊου 107 Β, και Λεωφόρος Τατοϊου 137

Βαρυμπόμπη, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 210 8310060

Κινητό τηλέφωνο: 6957044048
Πού εδρεύει:
Η Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας, εδρεύει και διεξάγει της θεραπευτικές της συνεδρίες στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (στον όμιλο όπου ξεκίνησε η θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα) και στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων.
29-5-2013 11-41-09 πμ

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.