Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Θερινό σχολείο για τελειόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ στον «Δημόκριτο»

Θερινό σχολείο για τελειόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ στον «Δημόκριτο»

legal_seminar_students_webΑπό τις 7 έως τις 18 Ιουλίου θα λειτουργήσει το «Θερινό Σχολείο» προσανατολισμού που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» το οποίο απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ- ΤΕΙ.

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου θα καλύψουν τις εξής θεματικές περιοχές: Περιβάλλον- Ενέργεια- Ασφάλεια, Προηγμένα Υλικά, Νανοτεχνολογία και Διατάξεις, Βασική έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμες Ζωής, Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά. Αυτές θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων της Ελλάδας, του εξωτερικού και του «Δημόκριτου». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρεις ημερίδες:

Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας: Θα γίνουν εισηγήσεις από ειδικούς στην προώθηση και υλοποίηση καινοτομικών ιδεών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενώ ένα πάνελ ειδικών θα δέχεται και θα απαντά σε ερωτήσεις και σχόλια σπουδαστών.

Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης: Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπαιδευτικοί ακόλουθοι πρεσβειών θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στα ιδρύματα που εκπροσωπούν.

Σύνδεσης του σύγχρονου Σχολείου με την επιστημονική έρευνα: Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου που μπορούν να αναλάβουν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στη διάδοση των νέων επιστημονικών γνώσεων στη μέση εκπαίδευση, σε συνεργασία με τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια.

Η υποβολή των αιτήσεων για το «Θερινό Σχολείο» θα γίνεται έως τις 27 Ιουνίου μέσα από την ιστοσελίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης http://edu.demokritos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.