Αρχική InfoTeens Νέα Θεσσαλονίκη: 19χρονος παραβίαζε τους κωδικούς ανηλίκων κοριτσιών σε κοινωνικά δίκτυα και τις απειλούσε

Θεσσαλονίκη: 19χρονος παραβίαζε τους κωδικούς ανηλίκων κοριτσιών σε κοινωνικά δίκτυα και τις απειλούσε

o-TEEN-GIRL-USING-LAPTOP-facebookΗ ανάλυση ψηφιακών δεδομένων - ιχνών και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και παραβίασης απορρήτου μέσω διαδικτύου. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, παραβίασης απορρήτου και απόπειρας εκβίασης.

Προηγήθηκε καταγγελία δύο κοριτσιών, ηλικίας 16 και 17 ετών, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος, απέκτησε κατ΄επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό, που διατηρούν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.

Επίσης, ο 19χρονος σε συνομιλία που είχε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με ένα από τα θύματα, απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό, απειλώντας ότι σε περίπτωση μη καταβολής του, θα συνέχιζε να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 19χρονος προέβαινε στα προαναφερόμενα αδικήματα, χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 19χρονου, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δύο (2) φορητοί υπολογιστές

· Ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος

· Ένα (1) μέσο αποθήκευσης ( usb )

κατά την έρευνα των οποίων, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των κοριτσιών.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εξέταση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter