Αρχική InfoBaby Τοκετός Θεσσαλονίκη: 32χρονη με νεφρική ανεπάρκεια γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι

Θεσσαλονίκη: 32χρονη με νεφρική ανεπάρκεια γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι

6948667_f520Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο 32χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπασχε επί 17 χρόνια από ερυθηματώδη λύκο.

Πρόκειται για ένα χρόνιο, υποτροπιάζουν και πολυσυστηματικό αυτοάνοσο νόσημα, κατά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος προκαλώντας φλεγμονή και ιστολογική βλάβη. Επιπλέον, η νεαρή μητέρα τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε παράλληλα.

Το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό επιτεύχθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των συνεργαζόμενων νεφρολόγων και γυναικολόγων, καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης. “Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχιστα ανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται έως την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό”, δήλωσε ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή, ύστερα από κύηση 36 εβδομάδων και είναι το πρώτο παιδί της 32χρονης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.