Αρχική Νέα Θεσσαλονίκη: Έφεση εισαγγελέα κατά αθωωτικής απόφασης για 50χρονο δάσκαλο που δικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας

Θεσσαλονίκη: Έφεση εισαγγελέα κατά αθωωτικής απόφασης για 50χρονο δάσκαλο που δικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που έκρινε αθώο -λόγω αμφιβολιών- 50χρονο δάσκαλο από τις Σέρρες για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας, άσκησε η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη. Μελετώντας τα πρακτικά της δίκης, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί από Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) αθώωσε τον 50χρονο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση, πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο. Προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι γονείς της 15χρονης -σήμερα- μαθήτριας, κατέθεσαν όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, τονίζοντας ότι ο δάσκαλος ασελγούσε για πάνω από δύο χρόνια σε βάρος της και ειδικότερα το διάστημα που εκείνη φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την Α' τάξη του Γυμνασίου. Η καταγγέλλουσα μαθήτρια, πάντως, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο.

Κατά πληροφορίες, στην απολογία του, ο 50χρονος, που ήταν πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της κι ότι η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο, λίγες μέρες αφότου είχε συλληφθεί για ανάλογες πράξεις άλλος εκπαιδευτικός, πάλι στο νομό Σερρών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείτο μέχρι τη δίκη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.