Αρχική InfoSchool Δημοτικό Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές «μυούνται» στη χρήση των αστικών μέσων μεταφοράς

Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές «μυούνται» στη χρήση των αστικών μέσων μεταφοράς

oasth4Πρωτοπορεί ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη υλοποιώντας από κοινού με τον ΟΑΣΘ καμπάνια ευαισθητοποίησης για τους μικρούς δημότες, με θέμα την αστική κινητικότητα. Η δράση «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη!», υλοποιείται για πρώτη φορά από τον ΟΑΣΘ αλλά και για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τη χρήση του αστικού λεωφορείου με την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πρόκληση ενδιαφέροντος στους μικρούς δημότες Πυλαίας – Χορτιάτη, ώστε να καλλιεργήσουν περαιτέρω πρότυπα συμπεριφοράς υπεύθυνων πολιτών απέναντι στο περιβάλλον. Αντικείμενο της εκπαιδευτικής δράσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας είναι η ενημέρωση των μαθητών μέσα στα σχολεία για τον τρόπο χρήσης και τις εξυπηρετήσεις των Αστικών Μέσων Μεταφοράς, με τη χρήση πολυμεσικών εφαρμογών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν αναφορές σε όλα τα αστικά μέσα, δηλαδή το μετρό, το τραμ, το τρόλεϊ και το αστικό λεωφορείο, με επίδειξη των τρόπων χρήσης του τελευταίου με επί τόπου επίσκεψη στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εκπαιδευτική καμπάνια αναφέρονται στις ωφέλειες που προκύπτουν από τη χρήση των Αστικών Μέσων Μεταφοράς, όπως: χρησιμότητα της αστικής συγκοινωνίας ως τρόπος μεταφοράς, φιλικότητα προς το περιβάλλον, επίτευξη χρηματικής οικονομίας, κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και ασφάλεια των αστικών μεταφορικών μέσων

Η δράση περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω ενεργό συμμετοχή των μαθητών μέσα από ατομικές και ομαδικές δημιουργίες στη φωτογραφία, ζωγραφική, σκίτσο και κείμενο, με θέμα τα «Αστικά Μέσα Μεταφοράς». Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση μετά το πέρας της καμπάνιας.

Για το συντονισμό της δράσης, που υλοποιείται από κοινού από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον ΟΑΣΘ και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του ΟΑΣΘ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδιοργανωτών φορέων παρουσία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Διευθυντή Κίνησης του ΟΑΣΘ Δρ. Γεωργίου Σπανού, στελεχών του ΟΑΣΘ, του ΤΑΣΕ και του δήμου, με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων των Δημοτικών Ενοτήτων Πανοράματος, Πυλαίας και Χορτιάτη, όπου συζητήθηκαν οργανωτικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του προγράμματος., υλοποιείται για πρώτη φορά από τον ΟΑΣΘ αλλά και για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.