Αρχική InfoSchool Δημοτικό Θεσσαλονίκη: Σχολείο σε συνοικισμό Ρομά εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θεσσαλονίκη: Σχολείο σε συνοικισμό Ρομά εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

newego_LARGE_t_1101_54031384«Η πρόληψις είναι ασυγκρίτως καλυτέρα της θεραπείας», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην αγωγή και την παιδεία των νέων, ως μέσο για την απόρριψη επιρροών που οδηγούν σε εξαρτήσεις, στο έγκλημα και στη διαφθορά της ψυχής τους. Εγκαινιάζοντας το μεσημέρι, το 5ο δημοτικό διαπολιτισμικό σχολείο Μενεμένης Θεσσαλονίκης, στο συνοικισμό των Ρομά στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Βαρθολομαίος απευθύνθηκε στους δασκάλους, στους μαθητές και στους γονείς τους, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, κ.α. εκπροσώπων φορέων.

«Τη χρησιμότητα της παιδείας εν τη εκκλησία και δια της εκκλησίας όλοι τη γνωρίζουμε και την αναγνωρίζει η κοινωνία. Δια τούτο, εις καιρούς κρισίμους κατά τους οποίους η γενική χαλάρωσις, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το έγκλημα, οι αιρέσεις και τα λοιπά βλαβερά μέσα αποδυναμώνουν, ή διαφθείρουν τας παιδικάς, εφηβικάς και νεανικάς υπάρξεις, η προσπάθεια της εκκλησίας, εν συνδυασμώ προς εκείνη της ελληνικής πολιτείας πρέπει και οφείλει να λειτουργήσει αποτελεσματικώς και με ταχύτητα.», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε :

«Η ικανοποίησις του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα είναι μεγάλη, όταν όλοι συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή και ξεκινήσει μια προσπάθεια, προσαρμοσμένη εις τα δεδομένα της συγχρόνου εποχής, με στόχο τη πνευματική αναγέννηση ολοκλήρου του λαού».

Αναφερόμενος στη φράση του Αγίου Νεκταρίου, ότι «η ελπίς της εκκλησίας και του έθνους είναι οι νέοι», πρόσθεσε ότι «οι νέοι όμως έχουν αισθανθεί, ότι η εκκλησία είναι η ελπίς» και ευχήθηκε το σχολείο που εγκαινιάζεται να καταστεί «εργαστήριο αρετής» και τότε, όπω ς είπε, «η αντίδοσις θα είναι μεγάλη για όλους». «Πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε συναγερμό για τη μεγάλη μάχη της μορφώσεως», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.