Αρχική Διάφορα Θηλάζοντας τα πρόωρα μωράκια

Θηλάζοντας τα πρόωρα μωράκια

86804963_4x3Ένα πρόωρο μωράκι, ειδικά εάν γεννήθηκε πριν την 32η εβδομάδα κύησης, δεν έχει αναπτύξει επαρκώς τις λειτουργίες του ρουφήγματος, της κατάποσης και της αναπνοής, που είναι βασικές για την ανεξάρτητη ικανότητα της διατροφής. Τέτοια νεογέννητα τρέφονται μέσω ενός γαστρορινικού καθετήρα εώς ότου είναι αρκετά ώριμα να τραφούν από την μητέρα. Μελέτες έχουν δείξει πως η χρήση της πιπίλας τα βοηθά να αναπτύξουν την ικανότητα να ρουφάνε και να καταπίνουν και επομένως να προχωρήσουν στον θηλασμό ή στην διατροφή μέσω μπιμπερό. Ταυτόχρονα, η χρήση της πιπίλας μειώνει την παραμονή στο νοσοκομείο και βελτιώνει τον ύπνο.

01

Επιλέξτε μια πιπίλα μαλακή, από το υλικό που θα σας προτείνει ο παιδίατρός σας στο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια,προτείνεται ιδιαίτερα η χρήση της πιπίλας με σιλικόνη, καθώς συστήνεται ιδιαίτερα για την αποφυγή αλλεργιών. Πολλοί παιδίατροι ωστόσο προτείνουν το καουτσούκ ως το πλέον φυσικό υλικό. Οι παιδίατροι θα σας κατευθύνουν καλύτερα για το μωράκι σας.

Εφόσον το μωράκι σας δεν είναι σε θέση να θηλάσει από το στήθος, θα πρέπει να εξάγετε το γάλα σας κάθε 2-3 ώρες και να το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα δοχεία.

Στο νοσοκομείο, οι παιδίατροι θα το ταίσουν με μπιμπερό ειδικό για πρόωρα. Στην συνέχεια θα πρέπει να προσπαθήσετε να το θηλάσετε, με όση υπομονή χρειαστεί ώστε να μάθει να τρέφεται από το στήθος, καθώς, ειδικά για τα πρόωρα μωράκια, το μητρικό γάλα είναι πιο πολύτιμο από κάθε άλλο. Όχι μόνο το προστατεύουν από τις ασθένειες στο οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο, αλλά και είναι ιδιαίτερα εύπεπτο και δεν κουράζουν το σωματάκι του.

02

Το μπιμπερό για πρόωρα μωράκια έχει μικρότερο δείκτη μέτρησης γάλακτος ώστε να γνωρίζετε πόσο γαλατάκι του δίνετε (να θυμάστε πάντα πως η καλύτερη επιλογή είναι το μητρικό γάλα. Εάν δυσκολεύεστε να θηλάσετε το μωράκι τις πρώτες ημέρες να αντλείτε το γάλα σας ανελλιπώς και να το δίνετε στο μωράκι όταν πεινάσει).

Το να θηλάσει το πρόωρο μωράκι της η μητέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ίδια, καθώς  σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, αισθάνεται πως προσφέρει τον καλύτερό της εαυτό.

03

Ειδικά τα πρόωρα μωρά χρειάζονται υπομονή για να μάθουν να θηλάζουν σωστά. Ένα μαξιλάρι θηλασμού θα τα βοηθήσει να παραμείνουν στην σωστή θέση καθ’όλη την διάρκεια του θηλασμού. Επιπλέον, μειώνεται το βάρος στα μπράτσα, τους ώμους και τον αυχένα της μαμάς. Επιλέξτε ένα μαξιλάρι με υλικό που δεν χάνει το σχήμα του και τον όγκο του με την χρήση, ενώ θα πρέπει να έχει κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.