Αρχική InfoMommy Νέα Τι αλλάζει στο καθεστώς δήλωσης του γάμου

Τι αλλάζει στο καθεστώς δήλωσης του γάμου

liksiarxioΗ Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με τα ληξιαρχεία θα επικαιροποιεί σε συχνά χρονικά διαστήματα τις μεταβολές των στοιχείων των φορολογουμένων ενω το taxisnet θα ενημερώνεται αυτόματα.

Ετσι δεν θα χρειάζεται πλέον η δήλωση γάμου στην εφορία αλλά θα γίνεται αυτόματα. Τι επόμενες ημέρες όταν δημοσιευτεί η κοινή υπουργική απόφαση τα ληξιαρχεία θα στέλνουν τις μεταβολές των φορολογουμένων όπως αυτή του γάμου χωρίς να απαιτείται να γίνει δήλωση στην εφορία Μέχρι σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται πρέπει εντός ενός δεκαημέρου από τον γάμου να απευθυνθεί στην εφορία για να δηλώσει την μεταβολή.

Το επόμενο βήμα που σχεδιάζει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Μ1. Σήμερα το έντυπο Μ1 υποβάλλεται χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ κάθε φορά που μεταβάλλεται ένα ατομικό στοιχείο του φορολογούμενου όπως επίθετο, στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση, οικογενειακή κατάσταση Το έντυπο θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενώ ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για την περίπτωση έναρξης και διακοπής εργασιών από επιτηδευματίες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Εφορία θα κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις για την ορθότητα των στοιχείων και με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα καλεί για έλεγχο μόνο όσους κρίνει απαραίτητο.

Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ, αν δεν δηλωθεί εγκαίρως η μεταβολή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.