Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης των γονέων το τελευταίο διάστημα καθώς όλοι επιθυμούν να μπει ένα τέλος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της κυβέρνησης στα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Ιανουαρίου όμως πολλοί ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί με αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για το αν υπάρχουν νέα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι “Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί.

Σκοπός είναι με τα μέτρα τα περιοριστικά που έχουμε λάβει -και έχουμε λάβει σκληρά μέτρα, ίσως τα πιο σκληρά στην Ευρώπη, αρκετά πιο γρήγορα από την Ευρώπη αυτές τις εβδομάδες- να τα αξιοποιήσουμε όλοι μαζί για να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα.

Να μπορέσουμε έτσι να αποσυμφορήσουμε το Σύστημα Υγείας από την πίεση που αντιμετωπίζει.  Έτσι ώστε στις 7 Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και τα σχολεία μας και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μέχρι τότε πιστή τήρηση των μέτρων.”