Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Τι αποκαλύπτουν τα status σας στο Facebook;

Τι αποκαλύπτουν τα status σας στο Facebook;

BoyOnFacebook600x400Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Healthista, μια νέα έρευνα αγγλικού πανεπιστημίου έδειξε ότι το status ενός ατόμου στο Facebook μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά του. Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Μπρουνέλ ανέλυσε 555 διαδικτυακές έρευνες που συμπλήρωσαν οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έρευνες εστίασαν στα πιο κοινά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου: εξωστρέφεια, ειλικρίνεια, ευσυνειδησία, αυτοεκτίμηση και ναρκισσισμός. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι χρήστες συνήθιζαν να δημοσιεύουν αναρτήσεις σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Ακόμη, διαπίστωσαν ότι όσοι εμφάνιζαν υψηλά ποσοστά νευρωτισμού, αναζητούσαν την επιβεβαίωση που δεν μπορούσαν να λάβουν εκτός διαδικτύου. Όσα περισσότερα likes και σχόλια λάμβαναν, τόσο περισσότερο βίωναν τα οφέλη της κοινωνικής ένταξης.

Οι εξωστρεφείς, από την άλλη, εκμεταλλεύονται το Facebook ως ένα εργαλείο για κοινωνικές δεσμεύσεις και για τη δημοσίευση status που αφορούν κοινωνικές δραστηριότητες. Δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα likes, αλλά υποκινούνται περισσότερο από την αλληλεπίδραση με τους άλλους χρήστες.

Ναρκισσιστές

Ανεβάζουν αναρτήσεις κυρίως για τα κατορθώματά τους, τη διατροφή τους και τη σωματική δραστηριότητα. Αποζητούν την προσοχή κι επιβεβαίωση από τρίτους, την οποία μετρούν με τα likes. Οι αναρτήσεις για τα κατορθώματά τους λαμβάνουν τα περισσότερα likes, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους με αυτόν τον τύπο προσωπικότητας να γράφουν περισσότερο γι’ αυτά.

Περίεργοι και δημιουργικοί

Ανεβάζουν αναρτήσεις κυρίως για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και διανοητικά ή πνευματικά ζητήματα. Όσοι είναι πολύ ανοιχτοί κι ειλικρινείς (με έντονο το στοιχείο της περιέργειας) ανεβάζουν αναρτήσεις για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και πνευματικά ζητήματα. Αναζητούν λιγότερη κοινωνική αλληλεπίδραση και τους ενδιαφέρει περισσότερο να μοιραστούν πληροφορίες, έχοντας απρόσωπα κίνητρα που ευνοούν την ανταλλαγή πληροφοριών για τρέχοντα γεγονότα και έρευνες.

Ευσυνείδητοι

Ανεβάζουν αναρτήσεις κυρίως για τις ρομαντικές τους σχέσεις. Οι ευσυνείδητοι χρήστες δεν ανεβάζουν πολλές αναρτήσεις συχνά και έχουν μεγαλύτερη συνείδηση για το πώς δέχονται οι υπόλοιποι το περιεχόμενο που μοιράζονται. Όταν όμως το κάνουν, συνήθως είναι για τα παιδιά τους.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ανεβάζουν αναρτήσεις κυρίως για τις ρομαντικές τους σχέσεις. Οι άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης ανεβάζουν συχνά αναρτήσεις για τη σχέση με τον/την σύντροφό τους. Πιστεύεται ότι τα κίνητρά τους σχετίζονται με την επιθυμία τους να καταστείλουν τις ανασφάλειες τους και να δείξουν στους άλλους ότι τα πηγαίνουν καλά με τη σχέση τους. Αυτές οι αναρτήσεις λαμβάνουν τα λιγότερα likes και κάνουν τους χρήστες να μοιάζουν λιγότερο αρεστοί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.